UKRAJINCI DOBILI 2:0

Optimizam bez pokrića: Dinamo poražen i u Kijevu

03.10.2012 u 22:38

Bionic
Reading

Hrvatski prvak je s velikim optimizmom otputovao u Kijev, a u Zagreb se vraća s dva gola u svojoj mreži i novim porazom; bio je to osmi poraz 'modrih' u nizu u posljednje dvije sezone, a gol razlika sad iznosi 3:26!

Zagrebački Dinamo otputovao je u Kijev, na utakmicu 2. kola Lige prvaka, prepun optimizma kako konačno može osvojiti prvi bod u najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu. Još od prošle sezone 'modri' navijači nisu se radovali barem bodu u Ligi prvaka, no nažalost, za to nisu imali priliku niti nakon utakmice protiv ukrajinskog imenjaka.

Hrvatski prvak 'pao' je već nakon dvije minute i 11 sekundi igre, a najzaslužniji za vodstvo domaćina bio je nekadašnji 'modri' zadnji vezni - Ognjen Vukojević. Nakon njegovog asista Gusevu zaista nije bilo teško poentirati.

Iako se Zagrepčani nisu nakon šokantnog početka 'izgubili', činjenica je da nisu bili niti blizu izjednačenja. Tek je u jednoj prilici Fatos Beqiraj prevario cijelu obranu Kijevljana, no na njegovu povratnu loptu u kaznenom prostoru nije imao tko natrčati.

I kako to obično biva, pogotovo s Dinamom u Europi, nakon pola sata prvog dijela 'modri' su si sami zabili pogodak. Prvo je Ivan Kelava katastrofalno ispucao loptu, a onda je u gužvi Josip Pivarić nespretno natrčao na loptu pred svojim golom i pogodio vlastitu mrežu. Zbilo se to u 33. minuti i već tada je bilo jasno da, ukoliko hrvatski prvak nešto dramatično ne promjeni u sustavu igre, niti ovu utakmicu neće završiti uzdignute glave.

Nažalost, iako je Ante Čačić zaigrao ofanzivnije, gurnuo u špicu napada i Duju Čopa i Ante Rukavinu, konkretnog učinka nije bilo. Istina, bili su Zagrepčani dosta opasniji, čak su u drugom dijelu bili i aktivniji, no domaćini su krenuli s ubojitim polukontrama pa je Kelava često morao spašavati mrežu.

Dinamo se, baš kao niti protiv Porta na Maksmiru, nije osramotio, no nije niti pokazao ništa od onoga što bi jenda klub u Ligi prvaka trebao imati. Golman mu je ponovno bio nesiguran, obrana dekoncentrirana, vezni red sa Sammirom posve anemičan, a napadači i odsječeni i neprecizni u onih nekoliko prilika koje 'modri' stvore, mahom s bokova.

Uključite se u raspravu o nastupu Dinama u Kijevu na Tribini.hr

Iduću utakmicu 'modri' igraju 24. listopada na svom Maksmiru protiv PSG-a.

Liga prvaka, Skupina A, 2. kolo
Dinamo Kijev 2 0 Dinamo Zagreb
Strijelci
1:0 O. Gusev (3') 2:0 J. Pivaric (ag, 33')
Sastavi
O. Shovkovskiy
Y. Khacheridi
T. Mikhalik
T. Taiwo
D. Silva
O. Vukojević
M. Veloso
A. Yarmolenko (80' A. Mehmedi)
O. Gusev (83' Raffael)
I. Brown
N. Kranjčar (45' D. Garmash)
I. Kelava
J. Šimunić
Tonel
J. Pivaric
D. Vida
A. Ademi
A. Calello (45' D. Cop)
M. Kovacic
M. Brozovic
F. Beqiraj (58' A. Rukavina)
Sammir (78' B. Carrasco)
Žuti kartoni
D. Garmash 51'
O. Vukojević 76'
Tonel 7'