REALNA OPASNOST

Opsadno stanje u Juventusu; nitko u klubu ne može mirno spavati, jer prijeti najgori mogući scenarij; to bi bilo ravno katastrofi

07.04.2021 u 10:58

Bionic
Reading

Juventus je u velikoj krizi i još uvijek aktualni talijanski prvak mora strijepiti od najgoreg mogućeg scenarija – da ostane bez Lige prvaka za sljedeću sezonu

'Stara dama' neće osvojiti desetu titulu u nizu. Zaostatak za vodećim Interom je 12 bodova devet kola prije kraja, ali ono što zabrinjava navijače torinskog velikana je loša igra pa je u klubu opsadno stanje, jer u ovom trenutku najtrofejnijoj talijanskoj momčad opasno visi i nastup u Ligi prvaka u sezoni 2021/22.

Iz Serie A najbogatije nogometno natjecanje izborit će prva četiri sastava prvenstva. Juventus je trenutačno četvrti s 56 bodova koliko ima i peti zahuktali Napoli, a ispred 'Stare dame' osim Intera (68), još su Milan (60) i Atalanta (58) koji imaju utakmicu više.

U ovo vrijeme kada su zbog koronavirusa smanjeni prihodi klubova od ulaznica, televizijskih prava, sponzora i prodaje dresova za one najmoćnije od velike važnosti je igrati Ligu prvaka, a Juventusu prijeti crni scenarij da ostane bez nje.

  • +6
Juventus - Benevento 0:1 Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Bio bi to strašan financijski udarac za Juventus koji se u ovo natjecanje vratio 2012. i od tada je od novčanih nagrada Uefe zaradio 650 milijuna eura, a u zadnje dvije sezone je dobio po 80-ak milijuna eura.

Dakle, izostanak iz Lige prvaka uzeo bi Juventusu najmanje 80 milijuna eura sigurnog prihoda (iznos bi bio možda i preko 100 milijuna eura kada bi otišli do kraja), a moguće igranje u drugom Uefinom natjecanju Europskoj ligi ne može zadovoljiti financijske apetite torinskog kluba, jer tamo konačni pobjednik može zaraditi tek 25 milijuna eura.