poruka svlačionice

Izjava zbog koje bi Rijeka mogla ostati bez utakmice protiv Slovačke

11.10.2019 u 08:47

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak je na prepunom Poljudu svladala Mađarsku 3:0 te s nova tri boda otvorila si vrata europskog prvenstva sljedeće godine.

Nakon pobjede nad Mađarskom, Dalićeva momčad sada ima dvije meč lopte za potvrdu plasmana na europsko prvenstvo sljedećeg ljeta.

Prvu može iskoristiti već ove nedjelje, kada u Cardiffu igra (u 20.45 sati po srednjeeuropskom vremenu) protiv Walesa.

U svojoj posljednjoj utakmici u skupini, Hrvatska će 16. studenog biti domaćin Slovačkoj, a iz HNS-a su kao grad domaćin za tu utakmicu već prijavili Rijeku i stadion na Rujevici.

Međutim, nakon pobjede u četvrtak, u atmosferi koja je očito oduševila sve u i oko reprezentacije, Zlatko Dalić je poslao znakovitu poruku.

'Hvala Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj. Ovo je samo dokaz da zajedno možemo sve i da nogomet čini čuda. Mislim da se u povijesti Hrvatske utakmica nije igrala u boljem ambijentu i u boljem navijanju. Nije bilo baklji, nije bilo galame i ružnih povika. Ovo je samo dokaz koliko Split i Dalmacija žele i vole reprezentaciju. Nikome nije bilo na ponos da Hrvatska nije bila toliko dugo na Poljudu. To je bio moj cilj, dovesti Hrvatsku u Split i to sam ostvario. Ako ostanem izbornik Hrvatska će opet igrati ovdje. Možda već za dva mjeseca.'

Drugim riječima, pokušat će Dalić napraviti sve što je u njegovoj ingerenciji, da preko HNS-a traži promjenu domaćinstva te da se umjesto na Rujevici igra na Poljudu.

S Dalićem se složio i kapetan Luka Modrić.

'Ambijent je bio veličanstven, nešto nevjerojatno. Možda i najbolja atmosfera u kojoj sam ikada igrao. Već na zagrijavanju smo se naježili'.

Dakle, i svlačionica je stala uz 'šefa', ali sada treba lobirati kod Uefe.

'Hvala Splićanima, hvala Dalmaciji. Još se jednom pokazalo koliko je bilo potrebno vratiti reprezentaciju na Poljud. Reprezentacija je proteklih dana uživala u Splitu, a utakmica je bila vrhunac. Nema sumnje da će Hrvatska vrlo brzo opet igrati na Poljudu', rekao je za Sportske novosti izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

Naravno, svjesni smo da su svi opijeni ovom atmosferom, koja je uistinu bila inspirativna, ali ovo bi prema Rijeci i navijačima na Kvarneru bilo nekorektno. Jer ako im je domaćinstvo već dodijeljeno, te su neki planirali sredinom studenog biti na Kvarneru, onda bi ovakva promjena mogla narušiti odnose Rijeke i HNS-a.

  • +37
Hrvatska - Mađarska, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL