KAKO ĆE SE SVE RASPLESTI?

Opet se zakuhalo oko Ivana Rakitića; budućnost hrvatskog reprezentativca ovisi o jednom drugom transferu

02.08.2018 u 07:32

Bionic
Reading

Odlazak Ivana Rakitića iz Barcelone opet je postao aktualna tema, a kao i prije par mjeseci, i sada se kao njegova nova destinacija spominje Bayern

U travnju ove godine hrvatskog reprezentativca dovodilo se u vezu s najbogatijim bundesligašom. Znalo se da bavarski ponos preuzima hrvatski stručnjak Niko Kovač, a on je već tada zamolio čelnike kluba da mu dovedu Ivana Rakitića, veznjaka koji je bio jedna od ključnih figura u Barceloninom stroju za osvajanje trofeja.

'Jednostavno ne znam što bih rekao o svemu tome jer koliko ja znam po tom pitanju nema zasad ništa. Moram reći da mi je zaista drago što je Niko Kovač postao novi trener Bayerna. To je sve što vam mogu reći na temu Bayerna', rekao je u to vrijeme 30-godišnji Rakitić za tportal o interesu Nijemaca.

Uslijedilo je Svjetsko prvenstvo na kojem je hrvatska reprezentacija osvojila srebrne medalje, pa su špekulacije oko transfera utihnule, ali sada je Rakitićev prelazak iz jednog nogometnog diva u drugi opet postao aktualan.

Prema informacijama španjolskih medija Kovač je podsjetio vodstvo Bayerna o Rakitićevim kvalitetama i koliko bi on priodonio budućim uspjesima momčadi, a sada je na njima da mu želju ispune i dovedu hrvatskog reprezentativca u München.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

To neće biti lak posao, u Barceloni je Rakitić iznimno cijenjen, kako kod navijača tako i kod trenera Valverdea, i ne namjeravaju ga prepustiti osim ako Bayern ne ponudi lijep iznos za odštetu.

Rakitić je na transfermarktu procijenjen na 50 milijuna eura, a prema nekim ranijim navodima u Bayernu su bili za njega spremni platiti čak 80 milijuna eura. No možda u Camp Nou spuste rampu i izađu u susret Bayernu, a to bi moglo ovisiti o jednom drugom poslu odnosno hoće li Katalonci uspjeti iz PSG-a kupiti veznjaka Adriena Rabiota.

Ivan Rakitić Izvor: Društvene mreže