NOVI 'ŠOU' VELŠANINA

On nimalo ne tuguje za Zidaneom i Ronaldom; Gareth Bale oduševio briljantnom asistencijom i golom

08.08.2018 u 11:21

Bionic
Reading

Real Madrid je na američkoj turneji u sklopu International Champions Cupa svladao Romu 2:1, a briljirao je Gareth Bale (29)

Velšanin prošle sezone nije bio zadovoljan svojim statusom, nagađalo se je da bi mogao 'dignuti sidro' i vratiti se u Englesku, ali dogodio s preokret.

Prvo je klub napustio Zinedine Zidane, a zatim je u velikom transferu Cristiano Ronaldo, najveća zvijzeda, otišao u Juventus. Odjednom je Bale postao najatraktivniji igrač europskog prvaka, čovjek s najvećom plaćom i nogometaš za kojeg je Real isplatio najveću odštetu kada je dolazio iz Tottenhama (ljeto 2013. – 101 milijun eura).

I ta pozornost mu je godila, a novi strateg Julen Lopetegui dao mu je slobodne ruke i Bale je to zasad vratio na najbolji mogući način. Zabija fantastične pogotke i odlučuje utakmice, a u pobjedi protiv Rome 2:1, u sklopu International Champions Cupa, opet je imao šou.

  • +4
Real Madrid - Roma, International Champions Cup, 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Prvo je u drugoj minuti dao fantastičnu asistenciju vanjskim felšom lijeve noge za Marca Asensija, a u 15. minuti sam je sve napravio i donio prednost Realu 2:0. Utješni pogodak za talijanskog prvoligaša zabio je Kevin Strootman.

Dodajmo da je Real zaigrao u novoj crvenoj garnituri, a taj dres predstavio je i Luka Modrić koji ne sudjeluje na američkoj turneji, jer je dobio dodatni odmor zbog napora na svjetskom prvenstvu gdje je Hrvatska osvojila srebro.

Real - Roma 2:1, International Champions Cup Izvor: Društvene mreže