MOĆ DRUŠTVENIH MREŽA

Napokon poznata sudbina Luke Modrića; čelnici Real Madrida morali su povući ovaj potez

08.08.2018 u 10:11

Bionic
Reading

Hrvatski kapetan Luka Modrić, nakon vrhunski određenog Svjetskog prvenstva u Rusiji i izbora za najboljeg igrača turnira, prvo se odlučio s obitelji dobro odmoriti. No, koliko god se želio potpuno isključiti mir su mu remetili napisi o mogući transferu iz Real Madrida u Inter

Ukratko, od finalne utakmice na SP-u između Hrvatske i Francuske španjolski mediji gotovo svakodnevno su pisali o Modrićevom prelasku iz Primere u Serie A. Čak je i objavljeno kako je Inter Modriću, koji će uskoro napuniti 33 godine, ponudio šestogodišnji ugovor u vrijednosti od 60 milijuna eura - okruglih deset milijuna eura neto po sezoni čime bi postao najbolje plaćeni Hrvat u povijesti.

>> Mandžukić objavio fotku s Modrićem i ostavio kratku poruku; Talijani se pitaju ima li ona neko drugo značenje?

Ubrzo nakon toga španjolsi dnevnik Marca iz svojih izvora saznaje kako je uprava Reala bijesna na Modrićevog agenta Vladu Lemića, kao i nekadašnjeg igrača i direktora Reala Predraga Mijatovića koji ga nagovaraju da pređe u Italiju. Tako se doznaje kako će čelnici Reala, u slučaju da Modrić ipak ode u Inter, tužiti Inter. Razlog? Smatraju kako 'nerazzuri' ne mogu na legalan način riješiti financijski dio ovog transfera, a samim time se radi o kršenju Fifinog financijskog Fair Playja.

No, kako bi se potpuno smirile strasti prvog dana kada se Modrić priključio momčadi iz kluba su objavom jedne fotografije odlučili svima začepiti usta. Ono što je do prije 10-15 godina bilo nezamislivo danas se lako rješava putem društvenih mreža. Tako je na službenim stranicama madridskog kluba objavljena fotografija Modrića u trećoj garnituri dresova Reala za sljedeću sezonu (crvenim) čime su, bez dodatnih objašnjenja, poslali jasnu poruku upravi Intera - a ona glasi kako Modrić ne ide nikuda. Jednostavno su - iako je klub na pripremama u SAD-u - morali povući ovaj potez kako bi se prekinula ova sapunica.

Podsjetimo još kako Modrić ima valjan ugovor s Realom što znači da bi Inter za njega, kako piše u odštetnoj klauzuli trebao platiti nevjerojatnih 750 milijuna eura.

Uostalom, iz kluba kao što je Real Madrid koji je tri puta u nizu prvak Europe (i ima 13 titula ukupno!) i u kojem je Modrić jedan od važnijih igrača - ne odlazi se samo tako.

  • +20
Luka i Vanja Modrić na Sardiniji Izvor: Profimedia / Autor: N.N.