KAKO JE MALO NEDOSTAJALO

On je novo čudo atletike; pogledajte trenutak kada je 20-godišnji Šveđanin zamalo postavio svjetski rekord

05.02.2020 u 09:02

Bionic
Reading

Švedski skakač s motkom Armand 'Mondo' Duplantis (20) zamalo je srušio svjetski rekord na World Athletics Indoor Tour u njemačkom Dusseldorfu

Ovaj 20-godišnji atletičar rođen u SAD-u novo je čudo 'kraljice sportova', u mlađim kategorijama postavio je brojne rekorde, a ima i najbolji rezultat svih vremena do 20 godina (6,05) s kojim je 2018. osvojio europsko zlato u seniorskoj konkurenciji.

Dečko je u ovom trenutku u strašnoj formi. Potukao je rivale u Dusseldorfu sa šest metara, jer je drugi s 5,80 bio svjetski prvak Amerikanac Sam Kendricks.

Kada je ostao sam na vrhu, ostali su samo on i letvica, organizator ju je postavio na 6,17 što je bilo za jedan centimetar više od svjetskog rekorda koji je u rukama Francuza Renauda Lavilleniea od 15. veljače 2014.

U svojem drugom pokušaju na rekodnoj visini Duplantis je bio nevjerojatno blizu. Već je s tijelom preskočio zadanu visinu, da bi na kraju laktom ruke zahvatio i srušio letvicu, a to možete vidjeti OVDJE.

  • +3
Švedski skakač s motkom Armand Duplantis Izvor: EPA / Autor: DIEGO AZUBEL

'Mislio sam da je moguće. Ne misliš da će ti se sve poklopiti u tvojem prvom pokušaju zato jer si fizički spreman, ali dogodilo se, sve se spojilo', rekao je Šveđanin koji je zaista za dlaku ostao bez svjetskog rekorda, a može se pohvaliti sa svjetskim srebrom iz 2019.