SPORNE SITUACIJE

'Oko sokolovo' presudilo; Dinamo teško oštećen, ali i Osijek na Poljudu

28.11.2017 u 06:42

Bionic
Reading

Ni 17. kolo Hrvatski Telekom Prve lige nije prošlo bez sudačkih pogrešaka koje su utjecale i na sam rezultat utakmice

Mateo Beusan, bivši sudac i HRT-ov ekspert 'Oko sokolovo' za sporne situacije u hrvatskom nogometu, imao je na 'meniju' par spornih trenutaka s hrvatskih travnjaka.

U većini su suci i njihovi pomoćnici donijeli ispravne odluke, ali u dvije situacije su djelitelji pravde pogriješili i drastično oštetili momčadi te tako utjecali i na rezultat.

>> Jeličić opet 'podigao prašinu'; treneru Dinama poručio neka ode kod 'tate' na kat

Beusan je na derbiju između Hajduka i Osijeka (1:1) našao zamjerku glavnom sucu Franu Joviću, jer nije pokazao drugi žuti karton Saidu.

Hajduk – Osijek 1:1, 17. kolo 2017./18. (sažetak)

Naime, ganski napadač je u 63. minuti dobio prvu opomenu, a samo par minuta kasnije napravio je prekršaj na osječkom braniču i prošao bez nove kazne i prijevremenog odlaska pod tuš. A trebao je biti isključen...

'Said je trebao dobiti drugi žuti karton. Totalno nepotrebno je srušio igrača s leđa kad ovaj više nije imao loptu', rekao je Beusan.

  • +15
Hajduk - Osijek, 17. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Inače, u tome trenutku Osijek je vodio 1:0 i s igračem više bi njegove šanse za pobjedu još više narasle, a upravo je Said u sudačkoj nadoknadi domaćinu donio bod.

Kod tog izjednačujućeg gola bilo je onih koji su smatrali da je sudac trebao pokazati na bijelu točku,   ne pustiti prednost i priznati gol, no Beusan objašnjava da je tu sve bilo ispravno.

Druga utakmica gdje su suci utjecali bila je između Rudeša i Dinama (1:1).Glavni je bio Mario Zebec, ali 'šou' je imao pomoćnik Marko Stolnik koji je dizao Dinamovim igračima zaleđa iako ona nisu bila.

Autor: youtube

Tako je u 80. minuti Dinamo zabio pogodak za 2:1 koji je poništen, jer je signalizirao nedozvoljenu poziciju, a sve je bilo čisto.

'Nije mi jasno da je ovoliko pogriješio, to je bar bilo metar unutra. Zaleđa nije bilo isto kao ni minutu kasnije', naglasio je Beusan.

  • +10
Rudeš - Dinamo, 26.11. 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL