SP U PIKADU

Oglasio se senzacionalni tinejdžer; jasna poruka za suparnike u lovu na zlato

02.01.2024 u 08:33

Bionic
Reading

Senzacionalni 16-godišnjak Luke Littler danas igra polufinale svjetskog prvenstva u pikadu protiv Roba Crossa, a samopouzdanja mu ne nedostaje

Luke Littler nastavio je svoj vrhunski debitantski niz te je sada on po kladionicama prvi favorit. Njegova dominantna pobjeda od 5-1 nad Dolanom samo je nastavila ostavljati ljude zadivljenim njegovim sposobnostima u tako mladoj dobi. Tinejdžera sada samo jedna pobjeda dijeli od rezerviranja mjesta u finalu u srijedu, a njegova obitelj i prijatelji ne mogu biti ponosniji.

Littler će se susresti s Robom Crossom u svom polufinalu u utorak, a još ga samo dva meča dijele od toga da ode kući s prvom nagradom od 500 tisuća funti i peharom Sid Waddell.

'Princ palače' je uvjeren da bi mogao postati svjetski prvak. Ako prođe kroz polufinale, sučelit će se s Lukeom Humphriesom, koji je u četvrtfinalu pobijedio Davea Chisnalla 5-1, ili Scottom Williamsom, koji je izbacio Michaela van Gerwena šokantnom pobjedom 5-3.

'Bit će potrebno mnogo da me se pobijedi, mislim to na temelju mojih prošlih izvedbi na SP-u. Znam da imam sposobnost ići do kraja. Znam da imam dobre šanse, znam da u sebi imam dobar osjećaj. Ako tako nastavim, imam dobre šanse. Još samo dvije utakmice. Definitivno razmišljam o naslovu. Ovo je prvi put da razmišljam o tome. To je nevjerojatno', rekao je Littler te dodao:

'Rob je još jedna osoba na putu. On je osvojio prvenstvo u svom debiju (2018.), sada se nadam da ću i ja pobijediti u debiju. Ovo je nevjerojatno. Osjećao sam samopouzdanje još od prve utakmice s Christianom Kistom. Imam još više iskustva i još više nade da ću ići do kraja.'