FIFA_SP_2018.svg

originalni ronaldo

Oglasio se i najbolji svih vremena; ovo su njegovi favoriti na SP-u u Rusiji

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 13.06.2018 14:35
  • Objavljeno 13.06.2018 u 14:31
Bionic
Reading

Ronaldo Luís Nazário de Lima (41), svima poznatiji kao originalni Ronaldo, s Brazilom je dvaput osvajao naslov svjetskog prvaka, 1994. u SAD-u te 2002. godine u Japanu/Koreji. Ta titula iz 2002. godine posljednja je koju su 'carioce' osvojile, od tada Brazilci nisu stigli ni do finala...

Punih 16 godina Brazil čeka na naslov svjetskog prvaka. U Japanu/Koreji Ronaldo je predvodio 'carioce' u posljednjem pohodu, a na tom SP-u je bio i najbolji strijelac s osam zabijenih golova. Sad se napokon oglasio i prokomentirao favorite nadolazećeg SP-a u Rusiji na kojemu je Brazil jedan od najvećih favorita...

'Vrijeme je da mi Brazilci ponovo osvojimo Svjetsko prvenstvo. Nadam se da će reprezentacija dati sve od sebe na ovom SP-u i da će se na kraju vratiti s trofejem u našu zemlju', kazao je Ronaldo koji je stigao u Moskvu kako bi bodrio svoje sunarodnjake na putu do titule. A on neće biti nimalo lagan.

'Mislim da su ostali favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva, prije svih, reprezentacija Njemačke koja je uvijek jaka, kao i Španjolci. Tu su još Argentinci i Francuzi koji bi također mogli predstavljati problem u završnici natjecanja', misli Ronaldo. A najveća briga Brazilcima bio je ozlijeđeni Neymar, ali on se senzacionalno vratio i potpuno je spreman za nastup u Rusiji.

'Neymar je spreman i bit će naša najveća nada. Očekujem da će biti naš najbolji strijelac na Mundijalu i da će nam pomoći da osvojimo titulu svjetskog prvaka', kaže Ronaldo i dodaje:

  • +20
Prijateljska utakmica, Brazil - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Mi se nadamo, ja se nadam... Mislim da imamo jako dobru momčad koja je sposobna za takvo nešto.'

Brazilci su u skupini E s Kostarikom, Švicarskom i Srbijom.