Vodstvo lige objavilo

Odluka koja je izazvala pomutnju i kakva još nije viđena u povijesti nogometa; u Francuskoj zabranili igračima da igraju za svoju reprezentaciju u borbi za SP 2022.

18.03.2021 u 12:30

Bionic
Reading

Vodstvo Francuske profesionalne lige (LFP) objavilo je kako tamošnji nogometni prvoligaši i drugoligaši neće dopustiti svojim igračima koji budu pozvani u reprezentacije igranje u zemljama izvan Europske unije zbog pravila vezanih uz samoizolaciju kako bi se spriječila zaraza virusom COVID-19

Sljedećeg tjedna započet će europske kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a većina reprezentacija će u radoblju od 24. do 31. ožujka odigrati po tri utakmice, a Međunarodni nogometni savez (FIFA) prošloga je mjeseca objavio kako ne očekuje da će klubovi puštati svoje igrače u reprezentacije ukoliko će ih po povratku čekati obavezna samoizolacija od najmanje pet dana.

'U tom kontekstu, klubovi neće puštati u reprezentacije one igrače koji su pozvani za utakmice izvan EU/EEA zone tijekom ožujka', objavio je LFP.

Kako će na to reagirati igrači kojima je čast igrati za svoju državu nije poznato te kakve bi posljedice mogle biti ako neki igrač ipak odluči napustiti Francusku, nije poznato. No, ovu vijest velik dio igrača koji dolazi iz zemalja koje su izvan Europske unije, sigurno neće lako prihvatiti.

Hrvatska će na početku kvalifikacija za SP odigrati tri susreta, ali sva tri unutar EU, 24. ožujka će gostovati u Sloveniji, dok će 27. i 30. ožujka u Rijeci dočekati Cipar i Maltu.