REAL SE ZAŠTITIO

Odšteta za Cristiana Ronalda je 200 milijuna eura

23.06.2009 u 10:35

Bionic
Reading

Real Madrid se zaštitio od preuranjenog odlaska Cristiana Ronalda. Tko ima namjeru kupiti Portugalca, mora 'kraljevskom klubu' na ime odštete platiti 200 milijuna eura

Cristiano Ronaldo je na prodaju. Poručili su to iz Reala, ali onaj tko želi Portugalca prije isteka šestogodišnjeg ugovora trebat će isplatiti nevjerojatnih 200 milijuna eura odštete.

Naime, čelnici španjolskog nogometnog velikana Real Madrida ugradili su u ugovor zaštitnu klauzulu po kojoj Ronaldo može napustiti 'kraljevski klub' jedino ako netko plati taj nevjerojatni iznos.

Real se tako želio zaštititi ako bi neki od klubova poželio otkupiti Ronaldov ugovor. Zaštitne klauzule su uobičajena pojava u ugovorima nogometaša, međutim iznos od 200 milijuna eura šokirao je sve na Pirinejima. Do sada je najveću klauzulu u ugovoru imao argentinski majstor Lionel Messi, koji je slobodan ako netko uplati Barceloni 140 milijuna eura.

Zanimljivo, Real traži dvostruko veću odštetu od one koju je platio Manchester Unitedu za portugalskog reprezentativca.

No tko zna, možda se i u svijetu nogometa nađe netko tko će izdvojiti 200 milijuna za jednog nogometaša. Bogatim šeicima koji preuzimaju premijerligaše u Engleskoj to je samo maleni dio njihova bogatstva.