nova medalja za hrvatsku

Odlični Velimir Šandor osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu

Velimir Šandor

Velimir Šandor

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Jason Cairnduff

Hrvatski atletičari s invaliditetom nastavljaju nizati sjajne rezultate na svjetskom prvenstvu u Londonu. Četvrtu medalju za Hrvatsku osvojio je Velimir Šandor koji je u bacanju diska, kategorije F52 atletičara s tetraplegijom osvojio treće mjesto.

Šandor je stigao do bronce bacivši disk 17,95 metara. Član AKOSI Uspona iz Velike Gorice je treće mjesto osvojio i na prošlom svjetskom prvenstvu u Dohi 2015. godine, ali i na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

'Nisam zadovoljan daljinom koju sam danas ostvario, no ponekad te treba i Fortuna nagraditi da imaš malo sportske sreće, tako da sam došao do svoje pete medalje na velikim natjecanjima,' kazao je 31-godišnji Šandor, rodom iz Opatije u Pokupskom. 

Šandor je svoj potencijal nagovijestio 2015. u Sočiju na Svjetskim igrama gdje je osvojio zlato. Potom je koncem iste godine u Dohi na svjetskom prvenstvu bio treći, iduće godine je u Grossetu na europskom prvenstvu osvojio srebro, da bi na POI u Rio de Janeiru ponovo bio treći.

'Još mi u kolekciji nedostaje zlato, ali nadam se da ću u narednim godinama i to ostvariti. U nekim trenucima nisam baš dobro osjetio disk, ali atmosfera na stadionu je bila veličanstvena. Ovu medalju posvećujem svom treneru Ivanu Čengiću, roditeljima i svim onima koji su vjerovali u mene,' zaključio je Šandor.

Velimirov uspjeh time je veći, jer je u ponedjeljak doživio nezgodu prilikom povratka s treninga kada je zbog nepažnje vozača kombija prilikom naglog kočenja ispao iz kolica lakše se ozlijedivši.

Zlatnu medalju s novim svjetskim rekordom osvojio je Brazilac Andrea Rocha bacivši disk 23,80 metara, dok je srebro osvojio Latvijac Aigars Apinis s rezultatom 21,95 metara.

Hrvatski atletičari nakon pet dana natjecanja na svom kontu imaju četiri medalje. Mikela Ristoski je osvojila zlato u skoku u dalj, Zoran Talić je u istoj disciplini bio drugi, dok je Ivan Katanušić osvojio broncu u bacanju diska.

U srijedu je slobodan dan, a u četvrtak nastupa Kutinčanin Matija Sloup u bacanju kugle za atletičare niskim rastom.