ZAGREB U SPLITU

Odličan dvoboj na Poljudu u sjeni događanja na Rivi

29.11.2014 u 13:25

Bionic
Reading

Nije dobro kada se u nogometu priča o svemu osim onome što se događa na zelenom travnjaku. No, nezadovoljstvo Hajduka odnosom HNS-a prema njima je dugo tinjalo i napokon kulminiralo prošlu subotu uoči derbija u Zagrebu...

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.


Navijačima Hajduka je bez nekog opravdanog razloga zabranjen ulaz, klub se odlučio solidarizirati te je odbio igrati tu utakmicu. Jedni su to nazvali herojskim činom, drugi sramotom.

Priča se zakotrljala, pitanje je tko će ju zaustaviti. Za danas je najavljen i veliki navijački prosvjed na splitskoj Rivi. HNS, valjda da ne bi riskirao nezadovoljnu masu na tribinama, je potvrdio posljednju kaznu prema kojoj će Splićani danas opet morati pred praznim tribinama.

'Rekao sam svojim igračima da misle isključivo na nogomet. Oni su profesionalci i neka igraju jednako danas, kao i da je ovdje 100 tisuća navijača. Drugog izbora nemamo,' rekao je trener Tudor.

Za razliku od prethodne dvije utakmice kada su igrači nastupili s dozom anemije, danas to ne treba očekivati. Nakon dočeka od gotovo 10 tisuća navijača poslije neodigrane utakmice, njima je također jasno kako je ovo više od nogometa. U Splitu se više nitko ne bori samo za bodove, ciljevi su viši. Pitanje je samo hoće li mlada momčad moći iznijeti taj pritisak.

'Na raspolaganju nisu kažnjeni Caktaš i ozlijeđeni Milevskij. Svi drugi su spremni i željno očekuju utakmicu,' dodao je Tudor te pohvalio goste:

'Zagreb je vrlo dobra momčad i zasluženo je dobro plasirana na ljestvici. Igraju dobar nogomet, uvjerili smo se to i u prvoj utakmici.'

Krenuo je tada Hajduk dobro, no Zagreb je zabio iz prva dva udarca na gol. Splićani su nizali i promašivali šanse, ipak do poluvremena su poravnali. Drugo poluvrijeme su jedni i drugi promašivali, a na koncu je Sušić pogodio vratnicu u sudačkoj nadoknadi.

Ono što Tudora treba veseliti, jest da Zagreb nije ostavio dojam ekipe koja će igrati 'bunker' i sve napore uložiti u destrukciju igre. Hajduk puno bolje prolazi s ekipama koje se vole nadigravati. Sastav nije potvrđen, no čini se kako će Hajduk opet igrati s trojicom u liniji, najveća je enigma kako će izgledati napadački dio ekipe.

A, Zagreb se nadigravao i u zadnjem kolu u Parku mladeži. Gubili su 2:0, bili iznimno ljuti na sudačke odluke, no na kraju se kući vratili s bodom. U Splitu bi ih mogli dočekati sa simpatijama jer je Dražen Medić, alfa i omega zagrebačkog kluba, otvoreno priznao kako daje podršku Hajduku u borbi protiv HNS-a.

'Vjerojatno bi i mi sudjelovali u tome da imamo takvu navijačku podršku. I mi proživljavamo nepravdu,' rekao je Medić tijekom tjedna.

Splićane hvali, ali istovremeno i žali što će se igrati pred praznim tribinama. Otkriva kako neće odustati od 4-3-3 formacije, te da se ne misli braniti:

'Uvjeren sam da se Zagreb može suprotstaviti svakome. Konkurencija je velika, postoje i stanovite dvojbe oko sastava, u veznom redu i napadu.'

Većih problema s izostancima Zagreb nema, izvan kadra su tek Konopek i Novak, no teško da bi oni pronašli mjesto u početnom sastavu.