'PODREZALI' IM KRILA

Odgovor Bilićevih 'čekićara' šokirao je bogataše iz Red Bulla!

27.12.2016 u 16:28

Bionic
Reading

Vlasnici engleskog nogometnog premierligaša West Ham Uniteda odbili su 700 milijuna eura vrijednu ponudu Red Bulla za kupovinu 'čekićara', otkrio je sin jednog od suvlasnika kluba Jack Sullivan.

Jack Sullivan, sin Davida Sullivana koji zajedno s Davidom Goldom ima 85 posto vlasništva nad klubom, otkrio je na društvenim mrežama kako je Red Bull želio kupiti klub prošlog ljeta, no njihova izdašna ponuda je odbijena.

Sullivan se oglasio nakon što je The Sun nedavno objavio vijest kako Red Bull kupuje momčad Slavena Bilića za 300 milijuna eura.

'Ova vijest je stara nekoliko mjeseci, no brojke su potpuno pogrešne. Red Bull je nudio 700 milijuna eura, međutim nemamo namjeru prodavati klub', poručio je mlađi Sullivan.

Kompanija Red Bull u ovom trenutku u vlasništvu ima pet nogometnih klubova - RB Salzburg, RB Leipzig, New Yorka Red Bull, Red Bull Brasil, te Red Bull Ghana, dvije momčadi u Formuli 1 i još nekim drugim sportovima.

Red Bull je 2005. kupio SV Salzburg i odmah promijenio ime u Red Bull Salzburg. Dvije godine kasnije kupio je njemačkog petoligaša SSV Markranstadt, pretvorivši ga u Red Bull Leipzig. Međutim, kako njemački nogometni zakoni ne dozvoljavaju da klub nosi ime sponzora, klub je preimenovan u Rasenballsport Leipzig, ali je skaćenica ostala RB Leipzig.

Ove sezone Leipzig je najugodnije iznenađenje Bundeslige i trenutačno je na drugom mjestu s tri boda manje od lidera Bayerna.