HT PRVA LIGA

Odgodu Rijeke i Dinama obilježila ružna prepucavanja; povjerenik natjecanja sada donio odluku

26.02.2018 u 14:03

Bionic
Reading

Povjerenik za natjecanje Hrvatski Telekom Prve lige Josip Brezni donio je odluku o novom terminu utakmice Rijeka - Dinamo

Temeljem članka 4., 48. i 52. Propozicija natjecanja Hrvatski Telekom Prve lige za natjecateljsku godinu 2017./2018., povjerenik natjecanja donio je odluku da će se odgođena utakmica 23. kola između Rijeke i Dinama odigrati u prvom slobodnom terminu, a to je u srijedu 7. ožujka 2018. godine s početkom u 17:00 sati uz izravan prijenos na MAXtv-u (Arenasport 3).

Utakmica koja se trebala igrati 25. veljače odgođena je odlukom suca utakmice zbog jakog vjetra i nepogodnog terena za igru koji je bio djelomično zaleđen.

  • +8
Odgođena utakmica na Rujevici Rijeka - Dinamo, 23. kolo, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Na osnovu dogovora službenih osoba i predstavnika klubova, nova utakmica nije zakazana u roku od 24 sata prema odredbi članka 19. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a kako se ne bi stvarali novi nepotrebni troškovi, budući je vremenska prognoza za naredne dane i dalje vrlo nepovoljna.

Inače, nisu bili svi sretni s odgodom utakmice u nedjelju. Tako je nezadovoljan bio trener Dinama Mario Cvitanović.

'Oni nisu htjeli igrati, naš kapetan je izašao, a igrači su mi rekli da žele igrati, da je sve u redu s terenom. Mi smo s takvim stavom izašli pred suce, ali oni su bili protiv. I sudac je odlučio da se neće igrati. Vidio sam na svojim igračima odlučnost i karakter, da žele odigrati utakmicu.'

S druge strane strateg Rijeke Matjaž Kek smatra kako je odgoda bila najbolja moguća odluka...

'Ključno je da je to bila odluka suca. Htio je naći rješenje da odgovara svima, oni su bili kategorično za, ali nisu me ničime uvjerili da bi to bila ispravna odluka. Mi smo bili spremni igrati u normalnim uvjetima. A što to znači, ako je Dinamo za, zar mi trebamo svi kleknuti i 'ajmo igrati?! Uvjeti su bili loši u šesnaestercu, a nakon 17.30 bilo bi nemoguće igrati na cijelom terenu'. Kome je u interesu igrati nogomet na ledu, na -6 ili -10 stupnjeva?! Maksimir je grijan, zašto netko nije razmišljao, kad je već znao prognozu, o promjeni domaćinstva? Bih li pristao? Ma meni je svejedno, ionako igramo još dvaput, ja se samo želim baviti nogometom', jasan je bio Kek.