nepotrebne polemike

Kek vrlo oštar: Ako Dinamo želi igrati, zar svi trebamo kleknuti?

26.02.2018 u 11:50

Bionic
Reading

U nedjelju se od 17 sati trebao igrati derbi na Rujevici, no zbog zaleđenog terena i orkanske bure okršaj Rijeke i Dinama je odgođen

Iako se do 16 sati sudac Damir Batinić 'lomio' hoće li se na Rujevici igrati ili ne, nakon što je s kapetanima momčadi, dakle igračima i Rijeke i Dinama, zaključio kako je kazneni prostor zaleđen te da nije moguće normalno odigravanje utakmice, derbi je ipak odgođen.

A onda je nepotrebno krenulo prozivanje iz Dinama, kako su 'modri' htjeli igrati utakmicu a 'bijeli' ne. Drugim riječima, prebacili su odgovornost na domaćine, koji su navodno i zalijevali teren kako bi bio zaleđen?!

Dan poslije, kada bi se emocije trebale malo 'stišati', pred mikrofon Radio Rijeke, u emisiji Pod stijenama Kantride, sjeo je Matjaž Kek i objasnio zašto je utakmica odgođena.

'Prije podne dalo se naslutiti da će biti teški uvjeti jer dijelovi terena bili su zaleđeni. U 16 sati smo bili na igralištu, šesnaesterac na južnom golu nije imao mogućnosti da se igra, na ostalom dijelu terena led je popustio od sunca i teren je bio baš dobar. Ali kad zađe sunce ispod zapada, ljudi koji znaju kažu da se u pola sata sve opet zaledi', pojasnio je Kek i bez skrivanja priznao da je on bio protiv odigravanja utakmice u takvim uvjetima.

'Ali ključno je da je to bila odluka suca. Htio je naći rješenje da odgovara svima, oni su bili kategorično za, ali nisu me ničime uvjerili da bi to bila ispravna odluka. Mi smo bili spremni igrati u normalnim uvjetima. A što to znači, ako je Dinamo za, zar mi trebamo svi kleknuti i 'ajmo igrati?! Uvjeti su bili loši u šesnaestercu, a nakon 17.30 bilo bi nemoguće igrati na cijelom terenu'.

Kada će se igrati, još uvijek nije posve sigruno. Spominje se termin 7. ožujka, no dok povjerenik natjecanja Josip Brezni ne potvrdi, ništa nije sigurno.

A kad već spominjemo čovjeka zaduženog za termine utakmica, Kek je i njemu poslao poruku.

'Kome je u interesu igrati nogomet na ledu, na -6 ili -10 stupnjeva?! Maksimir je grijan, zašto netko nije razmišljao, kad je već znao prognozu, o promjeni domaćinstva? Bih li pristao? Ma meni je svejedno, ionako igramo još dvaput, ja se samo želim baviti nogometom'.