NE JAVLJA SE NIKOME

Od njegovih golova strahuju poznate i slavne osobe, ali nakon SP-a jednostavno je - nestao!

28.12.2022 u 07:44

Bionic
Reading

Velški nogometni reprezentativac Aaron Ramsey, uz kojeg se veže mit - da kada zabije gol, umre neka slavna i poznata osoba, nakon svjetskog prvenstva, na kojem je sudjelovao s Walesom, još se nije vratio u klub s juga Francuske

Aaron Ramsey još se uvijek nije vratio u svoj klub Nicu nakon što je Wales ispao sa svjetskog prvenstva. S time što je ova reprezentacija natjecanje na turniru okončala još 29. studenog.

Ramsey je bio dio reprezentacije Walesa koja je igrala na turniru po prvi put od 1958. i željela je proći barem grupnu fazu.

Umjesto toga, momčad Roberta Pagea nije uspjela ostvariti niti jednu pobjedu. Remizirala je tek sa SAD-om, doživjela je poraz 2:0 od Irana (oba pogotka Velšani su primili u sudačkoj nadoknadi), a potom je pretrpjela i poraz od Engleske.

Trener Nice Lucien Favre je otkrio da se Ramsey još uvijek nije vratio u klub s juga Francuske nakon traumatične eliminacije Walesa. U međuvremenu nije ni razgovarao s 32-godišnjim veznjakom.

'Ne, nije se vratio, a nisam niti razgovarao s njime', rekao je Favre te nastavio: 'Mislim da mu je Svjetsko prvenstvo bilo teško za probaviti. Vidjet ćemo'.

' Bio je jako razočaran Svjetskim prvenstvom. Treba mu vremena za oporavak. To je to.'

Ramsey je od dolaska u Nicu bio starter na pet utakmica, a uspio je postići jedan gol i to na debiju protiv Toulousea.

Velšanina je tijekom karijere pratilo neslavno prokletstvo jer bi nakon svakog njegovog gola umrla neka poznata osoba. To se događalo dok je nastupao za Arsenal, a lista je poprilično dugačka.

Sve je počelo u 22. kolovoza 2009. godine nakon gola Portsmouthu, tri dana kasnije je preminuo senator u SAD-u, Ted Kennedy.

Poslije pogotka (nekad) odličnog veznjaka između ostalih još su preminuli Osama bin Laden, Steve Jobs, Muammar Gaddafi, Whitney Houston, David Bowie, Alan Rickman i drugi.

'To je glupost', bio je kratak i poprilično jasan Ramseyev komentar na navodno prokletstvo koje se veže uz njega.

  • +19
Wales - Engleska, SP u nogometu, 29.11.2022. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL