teška operacija

Očajnički potez obitelji Schumacher: Ovo je Michaelova posljednja prilika...

21.09.2017 u 16:46

Bionic
Reading

Krajem prosinca 2013. godine sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 Michael Schumacher (48) doživio je tešku nesreću na skijanju u Francuskoj. Pao je, udario glavom o kamen, a preživio je samo zato što je imao kacigu. No, ozljede mozga preteške su, Schumi je i dalje paraliziran, ne može govoriti...

Obitelj s informacijama o zdravstvenom stanju Michaela Schumachera (48) gotovo da niti ne izlazi u javnost, što je i logično. Žele zaštititi privatnost u najtežim trenucima, no bivši sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 i dalje je u jako teškom stanju. Posljednje tri godine je na kućnoj njezi u svom domu u Švicarskoj, o njemu se uz najbližu obitelj brinu i najbolji svjetski liječnici, ali pomaka na bolje praktički nema.

No, švedski dnevnik Expressen objavio je kako su izvori bliski obitelji Michaela Schumachera otkrili da je njegova žena Corinna spremna na možda i posljednji pokušaj da ga spasi dodatnih patnji. Prema tim navodima Schumacher bi uskoro trebao biti prebačen u SAD, u Dallas gdje se nalazi jedna od najboljih svjetskih klinika koja se bavi neurologijom.

U Dallasu bi se za Michaela Schumachera trebao pobrinuti dr. Julian Meeks koji je jedan od najcjenjenijih svjetskih neurokirurga.

  • +16
Michael Schumacher Izvor: Reuters / Autor: Radu Sigheti/Files

'Imam puno iskustva s takvim pacijentima', kratko je kazao dr. Meeks za njemačke medije i dodao:

'Sumnjam da je itko u Europi liječio više takvih pacijenata od mene i klinike u kojoj radim.'

Prema nekim navodima, operacija koju bi dr. Meeks trebao obaviti doslovno je posljednji pokušaj za eventualni spas ili poboljšanje zdravstvenog stanja Michaela Schumachera. Samo jedan dan u klinici u Dallasu stoji oko 200.000 dolara, no obitelj Schumacher još uvijek ima dovoljno novca na računu (bez obzira na enormne troškove liječenja) jer je Michael samo u karijeri zaradio više od milijardu dolara!