UTUČENI KATALONCI

Očaj u natrofejnijem rukometnom klubu svijeta; nitko u Barceloni još uvijek ne može vjerovati...

01.04.2018 u 16:50

Bionic
Reading

Barcelona je ostala bez četvrtfinala rukometne Lige prvaka, katalonski div tako poslije osam sezona nije izborio plasman među osam najboljih klubova Europe

U prvoj utakmici u Montpellieru Francuzi su slavili s tri razlike (28:25), ali malo je bilo onih koji su mislili da najtrofejniji rukometni klub svijeta neće taj minus nadoknaditi u uzvratu.

No upravo to se dogodilo, u subotu je francuska momčad kreirala iznenađenje, izgubila tek dva gola razlike (30:28) te je izbacila moćnu Barcelonu.

  • +3
Rukometna Liga prvaka, Barcelona - Montpellier Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

Nije Montpellier bezopasan, ovo im je drugi uzastopni četvrtfinale, ali ispadanje Barcelone za sve je senzacija.

Katalonski klub je zadnjih osam sezona uvije igrao najmanje u četvrtfinalu, prošle godine je bio finalist, a 2015. je zadnji puta osvojio Ligu prvaka, no ovoga puta je pokleknuo u osmini finala.

'To je bio jedan od najtežih poraza zadnjih godina. Nadali smo se da ćemo proći ovaj dvoboj, ali to nije bilo moguće. Tijekom utakmice imali smo toliko prilika, dali smo sve od sebe nošeni navijačima u dvorani, ali nismo uspjeli', rekao je utučeni igrač Barcelone Raul Entrerrios.

Dodajmo kako u subotu to nije bilo jedino iznenađenje, jer je ispao i Veszprem, mađarski prvak koji je zadnje četiri godine bio sudionik Final Foura. Mađare je izbacio danski Skjern koji je u prvom dvoju slavio 32:25, a u uzvratu je Veszprem bio bolji s nedovoljnih 34:29.