mora na operaciju

Teška ozljeda najvišeg hrvatskog rukometaša; upitan mu je nastavak karijere?

27.03.2018 u 12:36

Bionic
Reading

Marko Kopljar (32) baš nema sreće s ozljedama, nakon što je dugo 'vukao' ozljedu ramena, pa potom i koljena, sad mu je na gostujućoj utakmici EHF kupa između Füchse Berlina i francuskog Saint-Raphaela stradala Ahilova tetiva...

Skupo su 'lisice' iz Berila platile važnu gostujuću pobjedu u 5. kolu EHF kupa. Pobijedio je Füchse 34:25 u gostima kod Saint-Raphaela, ali u isto vrijeme i ostao bez dojučerašnjeg hrvatskog reprezentativca Marka Kopljara. Čak 210 centimetara visoki lijevak pred sam kraj prvog poluvremena ozlijedio je Ahilovu tetivu i više nije ulazio u igru.

Prve prognoze, koje nisu bile sjajne, potvrđene su nakon liječničkih pregleda u Berlinu. Klupski liječnik Jürgen Bentzin potvrdio je kako se radi o rupturi Ahilove tetive, pa Kopljara čeka operacija i višemjesečni oporavak. Sezona je za najvišeg hrvatskog rukometaša gotova, a upitno je koliko će sam oporavak trajati, koliko će biti uspješan i u kakvom će se stanju Kopljar vratiti na teren.

'Ovo je težak udarac za klub, posebno jer je Marko bio u odličnoj formi na posljednjih nekoliko utakmica', kazao je izvršni direktor Füchsea Bob Hanning i dodao:

'Kopljar je bio važan čimbenik u našim uspjesima ove sezone, njegovo će se neigranje osjetiti u završnici.'

Ove je sezone na sedam utakmica EHF kupa Marko Kopljar za Füchse zabio 24 gola. U dosadašnjoj karijeri je igrao za Zagreb, potom je 2013. otišao u PSG, da bi Pariz 2015. godine zamijenio Barcelonom. Nakon toga je sezonu 2016./'17. odigrao u Veszpremu, a od ove je sezone član Füchse Berlina koji se bori za naslov njemačkog prvaka. Uz njega su u momčadi Jakov Gojun, Drago Vuković i Stipe Mandalinić.

  • +14
Hrvatska - Francuska (EP u rukometu 2018) Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Marko Kopljar je od 2008. godine bio standardni hrvatski reprezentativac, odigrao je 147 utakmica i zabio 305 golova za Hrvatsku, osvojio je olimpijsku broncu 2012. u Londonu, ima srebro i broncu sa Svjetskih prvenstava te srebro i dvije bronce s Europskih prvenstava. Nakon netom završenog EP-a u Hrvatskoj objavio je kako se povlači iz reprezentacije. Nažalost, sada ga je snašla teška ozljeda, a pojedini njemački specijalizirani mediji nagađaju hoće li se Kopljar uopće - s obzirom na brojne prijašnje ozljede - vratiti vrhunskom rukometu nakon tako teške ozljede.