KRUTA FIFA

Očaj u Barceloni: Prisiljeni otpustiti igrača budućnosti

22.08.2015 u 19:51

Bionic
Reading

Barcelonina zabrana transfera i ostalih restrikcija po pitanju ugovora je pri kraju, ali Barcelona plaća veliku cijenu u slabije vidljivom sektoru svojih nogometnih aktivnosti

Južnoamerički mediji javljaju kako je Barcelona bila prisiljena prekinuti ugovor s 13-godišnjim Matiasom Lacavom, igrača kojemu u La Masiji tepaju da je venezuelanski Messi. Naravno, između velikog talenta i ozbiljnog nogometa još su desetine stepenica, ali mladić je kotirao kao talent bez presedana u svojoj generaciji 'iduća velika stvar' iz nepresušnog Barcinog izvora.

U La Masiu je doveden prije dvije godine i prolazio je meteorski razvoj, no Barceloni nije dozvoljeno produljiti ugovor s mladićem i prisiljeni su pustiti dječaka u ralje nogometnog tržišta.

Možda mladić odoli poonudama do nove godine i potpiše novi ugovor s klubom koji ga razvija, ali predatori iz ostatka Europe bez sumnje imaju spremljene ponude iz snova za njega i obitelj. Nije to prvi ovakav slučaj u barceloni ove godine, zbog Fifinih restrikcija već su morali pustiti mladog Nizozemca Fafanu, Kamerunca Soussiju i Amerikanca Ledermana.