odlazi u italiju?

Obranama je izludio Kyliana Mbappea i sad mu se smiješi transfer života; za hrvatskog se golmana bore europski velikani

16.06.2022 u 19:03

Bionic
Reading

Ivica Ivušić (27) odradio je fantastičan posao na golu hrvatske reprezentacije u povijesnoj 1:0 pobjedi protiv Francuske na Stade de Franceu. Postao je Ivušić prvi golman 'vatrenih' kojem 'tricolori' nisu uspjeli zabiti gol, a posebno ga je zapamtio Kylian Mbappe

U Osijeku zadovoljno trljaju ruke jer na vidiku je jedan od najvećih transfera u klupskoj povijesti. Već neko vrijeme je golman Ivica Ivušić (27) 'na radaru' brojnih europskih velikana.

Priznao je to nedavno i trener Osijeka Nenad Bjelica koji bi uskoro mogao ostati bez ovog sjajnog golmana.

'Za Ivušića ima jako puno upita. Nismo dobili još konkretnu ponudu u ovom prijelaznom roku, ali zovu sa svih strana. Zainteresirani su klubovi iz Francuske, Italije, Turske, Engleske...', otkrio je Bjelica.

A fantastičan posao na golu 'vatrenih' protiv Francuza samo je dodatno ubrzao ovaj proces. Javljaju se i novi velikani, Ivušić je u ovom trenutku 'vruća roba', sjajan golman kojeg bi mnogi željeli vidjeti u svojim redovima.

  • +37
Francuska - Hrvatska, Liga nacija, 2022. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Talijanski mediji sada tvrde kako je u cijelom poslu najdalje otišao Napoli koji Ivušića vidi kao zamjenu za Davida Ospinu kojemu je istekao ugovor.

Realno, još je nekoliko golmana na popisu želja Napolija, ali Ivušić je u ovom trenutku relativno jeftin, prema Transfermarktu vrijedi 'samo' 4.5 milijuna eura pa bi to moglo presuditi. Uz sve to ne treba smetnuti s uma kako je Ivica Ivušić od 2009. do 2014. godine prošao Interovu nogometnu akademiju pa mu prilagodba na Serie A ne bi trebala predstavljati problem.