napao je i federera

Novi udar na Novaka Đokovića; legenda svjetskog tenisa oštro je oplela po Srbinu: Nema on tu karizmu...

16.06.2022 u 17:47

Bionic
Reading

Ion Tiriac (83) i danas je jedna od najutjecajnijih osoba u svijetu tenisa. Legendarni rumunjski tenisač bio je trener i menadžer Goranu Ivaniševiću, Borisu Beckeru, Steffi Graf, Maratu Safinu, Henryju Leconteu.., potom je u svom vlasništvu držao neke od najjačih svjetskih turnira, a uoči Wimbledona je komentirao stanje s Novakom Đokovićem, Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom

Ion Tiriac (83) jedan je od najbogatijih ljudi na svijetu, nekad uspješan tenisač je i nakon karijere ostao u 'bijelom sportu', radio je kao trener i menadžer svojevremeno najvećim svjetskim tenisačima i tenisačicama, te je među ostalim vodio je karijere Gorana Ivaniševića, Borisa Beckera, Steffi Graf, Marata Safina, Henryja Lecontea...

Legendarni je Rumunj novac zarađen u svijetu tenisa uspješno 'oplodio' ulaganjima u turizam, bankarstvo, automobilsku industriju, a sve donedavno je bio vlasnik licencija za neke od najjačih svjetskih turnira među kojima se ističe ATP 1000 Masters u Madridu.

Tiriac je sada komentirao stanje u svjetskom tenisu, a posebno se dotakao Novaka Đokovića, Rogera Federera i Rafaela Nadala.

'Novak Đoković je napravio fatalnu pogrešku u vezi s cijepljenjem. Svojim je tvrdokornim antivakserskim stavovima nepovratno narušio svoj imidž', kaže Tiriac i napominje:

'Đoković želi biti utjecajni 'zločesti dečko' kao što su u svoje vrijeme bili McEnroe ili Nastase. Ali nema on potrebnu karizmu za to. Nije im ni blizu...'

Nije Tiriac poštedio ni Rogera Federera.

'Ako Roger voli tenis, može se zabavljati s 40 godina, ali mislim da više nije sposoban biti konkurentan. Iskreno, mislim da je u velikoj opasnosti da napravi budalu od sebe', istaknuo je Tiriac.

Zato mu je Rafa Nadal prirastao srcu, za Tiriaca je on najbolji svjetski tenisač ikad.

'Protiv Đokovića je igrao nevjerojatno dobro. Pobijedivši ga, Rafa je pokazao da će uvijek biti broj jedan, nema tu više potrebe da ga se uspoređuje s Novakom ili Rogerom', misli Tiriac i dodaje:

'Proći će jako puno godina prije nego što vidimo tenisača koji će jedan Grand Slam turnir osvojiti 14 puta kao što je to učinio Nadal na Roland Garrosu. Mislim da Nadal ne bi trebao igrati do 40. godine, ali svima koji ga poznaju jasno je da Rafa neće napustiti tenis na bilo koji drugi način osim da ’umre na terenu', zaključio je Ion Tiriac.

sve osim nogometa