Izvor iz kluba

Objavljeno je koliko točno zarađuju nogometaši Bayerna; lista mnogima izgleda nevjerojatno, a na popisu su i dva Hrvata

05.08.2022 u 18:04

Bionic
Reading

Kada je nedavno Senegalac Sadio Mane potpisao za Bayern mnogi su nagađali kako je upravo od najbolje plaćeni nogometaš moćnog njemačkog kluba

Iako plaće sportaša u Europi nisu transparentne kao što je to slučaj u SAD-u, gdje se točno zna koliko koji NBA ili NFL igrač zarađuje, vrlo često u medije procure plaće najvećih zvijezda.

Tako je poznati njemački novinar Christian Falk došao očito preko nekog izvora iz kluba do podataka, koje je objavio na društvenim mrežama, tko su najbolje plaćeni nogometaši Bayerna.

Na vrhu je Sadio Mane koji je u ljeto stigao iz Liverpoola. Kako se doznaje od Falka i njegovog izvora Mane godišnje zarađuje 22 milijuna eura bruto (oko 11 milijuna eura neto).

Iza Manea je 36-godišnji kapetan Bayerna Manuel Neuer koji godišnje 21 milijun eura bruto, a nakon njega, kao što se vidi na priloženoj listi, slijede Thomas Muller (20,5 milijuna eura), Kingsley Coman (20) i Leroy Sane (20). Joshua Kimmich ima plaću 19,5 milijun eura bruto, a Serge Gnabry tek nešto manje (19,5 milijuna eura). U prvi tren mnogima lista nekima izgleda nevjerojatno...

Dodajmo tome da u Bayernu, koji je nedavno napustio Robert Lewandowski (potpisao je za Barcelonu), samo petorica igrača zarađuje manje od pet milijuna eura po sezoni.

Na toj listi nalaze se i dva mlada hrvatska nogometaša. Josip Stanišić, 22-godišnji hrvatski reprezentativac, zarađuje dva milijuna eura godišnje, a četiri godine mlađi napadač Gabriel Vidović ima ugovor vrijedan milijun eura.

No, mnogi su uvjereni kako je pred tim igračima budućnost, a Stanišić je svojim igrama u Bayernu te nedavno u A reprezentaciji Hrvatske oduševio kritičare. Nema sumnje kako neće dugo čekati povišicu.