samo za tportal

Slaven Bilić nije skrivao sreću nakon Hajdukove pobjede, otkrio nam je detalj koji ga je posebno oduševio, ali i upozorio: Oni su me totalno razočarali...

05.08.2022 u 10:14

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka priuštili su još jednu veselu večer svojim navijačima, koji su do posljednjeg mjesta ispunili Poljud. Dambrauskasova je momčad preokretom stigla do pobjede 3:1 u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige nad portugalskom Vitoriom Guimaraes

U vrućoj splitskoj noći, igrači Hajduka dodali su još malo razloga za 'gasiti žeđ'. Jer trebalo je proslaviti veliku pobjedu nad portugalskim klubom. No, da ova euforija ne bi 'prebacila' i navijače, ali i igrače, upozorili su i trener Valdas Dambrauskas, ali i jedan od najvećih Hajdukovih igrača, omiljeni Slaven Bilić, bivši hrvatski izbornik.

'Nije lako vratiti se u utakmicu, protiv bilo koga, a posebno nakon onakvog gola kakvog je Hajduk primio. Gol je jednostavno bio 'stravičan', istina iz prvog pokušaja. Ali taj mi je detalj možda i najdraži iz utakmice. Hajduk je često padao nakon takvih golova, znao je igrati euforično 20-tak minuta, poluvrijeme, ili 60-tak minuta, dok protivnik ne bi dao gol. A onda im ga zabije, a Hajduk padne. Bilo protiv Fulhama, ovoga ili onoga. Međutim, sada je Hajduk nastavio igrati, najnormalnije, kao da se ništa nije dogodilo. Izjednačio na vrijeme, i na kraju, s još dva pogotka pretvorio u ovu fenomenalnu večer', pričao je Slaven Bilić podno svečane lože za tportal.

Iako je Hajduk još u prvom dijelu prezentirao igru s kojom je pokazao da se može nositi s Portugalcima, ali i stekao dva gola prednosti pred uzvrat, Bilić upozorava.

'Sve je u uzvratu moguće. Koliko god mi je drago kako je Hajduk odigrao, jer ipak sam ja hajdukovac, toliko su me razočarali igrači Vitorije, jer čitao sam da su oni ozbiljna ekipa. Prema ovome što smo vidjeli na Poljud, oni su jedna 'šablonska' ekipa, koja, ako joj se protivnik postavi malo agresivnije, jednostavno su nedorasli. No, jedino ne znam kakvi su oni na domaćem terenu'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Bilo je nekoliko igrača, poput već standardno odličnog Livaje, kao što su Dario Melnjak, Filip Krovinović i Stipe Biuk, koji su odigrali odličnu partiju?

'Livaja je kod prvog gola opet pokazao mirnoću, koliko je čekao pravu situaciju da mu lopta padne baš na 'to mjesto', svi su odigrali dobro. Utakmica, istina, s puno grešaka, koja je dovršila euforično. Vidjeli smo dva odlična gola, prvi gol je majstorija Livaje i dobra reakcija Sahitija. Drugi gol je greška protivnika, ali prekrasan gol Melnjaka, a treći je pak fantastičan Krovinovićev udarac. Sve skupa, Hajduk je bio čvrst, dinamičan, agresivan. Ustvari - jako dobar', završio je Bilić.

  • +52
NK Hajduk - Vitoria Guimaraes, 3. pretkolo Konferencijske lige, 4.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

>