RIJEDAK PRIMJER U NBA-U

Novinari i suigrači u čudu zbog Hezonje: Zašto žica prijevoz?

30.10.2015 u 12:56

Bionic
Reading

Od kraja lipnja, kada je bio peti izbor na NBA-draftu, 20-godišnji Dubrovčanin Mario Hezonja postao je posebno zanimljiv američkim novinarima jer je za većinu njih bio velika nepoznanica

Posljednjih mjeseci raspisali su se američki mediji o tome da je Hezonja u prvoj hrvatskoj ligi debitirao u 8. razredu osnovne škole, zatim kako mu je otac Ronald bio nadareni vaterpolski golman, a posebno im je zanimljivo to što je mladi Hrvat drzak i samouvjeren i izvan parketa.

Nakon što je s 11 ubačenih koševa imao solidnu NBA-premijeru pred navijačima Orlando Magica protiv Washigton Wizardsa američki novinari otišli su korak dalje. Ne mogu se načuditi tome što Hezonja, iako ima garantiranu godišnju plaću od 3,7 milijuna dolara, još uvijek nije kupio auto! Naravno, jako dobro znaju da je u posljednje dvije sezone u Barceloni, u kojoj je igrao za prvu momčad, dobro zaradio, stoga im nikako nije jasno kako to da Hezonja 'stalno žica prijevoz od suigrača'.

'On je vjerojatno jedini NBA igrač koji u prvih mjesec, dva nije kupio automobil', kazao je Crnogorac Nikola Vučević, zbog jezika svojevrstan mentor našem košarkašu.

Elfrid (Payton) je sada njegov vozač. Mario ima vozačku dozvolu, ali zašto dosad nije kupio auto, zaista ne znam, pa tako koristi Elfrida kao Uber, ali jako lijep Uber. Auto je obično jedna od prvih stvari koje nabavite kako biste mogli biti brži, ali on i dalje koristi Elfrida. Nadam se da mu daje napojnicu', sa smiješkom je dodao Vučević te je znatiželjnim novinarima kazao sve što zna na tu bizarnu temu.