ZGLOB PREVIŠE BOLI

Novi udarac: Prvi nositelj otkazao Zagreb Indoors

31.01.2014 u 19:10

Bionic
Reading

Miloš Raonić trebao je biti glavna zvijezda 9. izdanja PBZ Zagreb Indoorsa, međutim, obnovljena ozljeda skočnog zgloba natjerala ga je na odustajanje od nastupa u Domu sportova

Nakon što je prethodno odustao i od igranja za kanadsku Davis Cup reprezentaciju u 1. kolu Svjetske skupine na gostovanju u Japanu, iz Tokija je u Zagreb stiglo Raonićevo pismo isprike zbog, kako je i sam napisao, vrlo teške odluke o otkazu nastupa u Zagrebu.

'Uz veliku dozu tuge odustajem od nastupa na Zagreb Indoorsu sljedećeg tjedna. Nažalost, zbog ozljede skočnog zgloba nisam u mogućnosti igrati na najvišoj razini što i ja i moji navijači uvijek očekujemo kad sam na terenu. Moj skočni zglob, koji sam ponovno ozlijedio prvog dana treninga s Davis Cup reprezentacijom, nije dovoljno zaliječen da bih se u Zagrebu prikazao u najboljem izdanju. Odluka o povlačenju sa zagrebačkog turnira je bila teška, ali neizbježna, jer mi je za potpuni oporavak potrebno još tjedan dana.'

Miloš, čiji je trener Ivan Ljubičić, najavljuje dolazak na turnir kada okolnosti budu bolje.

Raonić je zadnji ogled imao protiv Dimitrova, koji je također nedavno otkazao Zagreb


'Ivan mi je rekao mnogo lijepoga o turniru, o organizaciji, gradu i navijačima. Ovo je za Ivana vrlo važan turnir te se veselim što ću u skoroj budućnosti i sam moći proživjeti iskustvo igranja u Zagrebu. Hvala Vam što me podržavate i veselim se našem susretu u skoroj budućnosti.'

Iako njegov štićenik nije došao u Zagreb, Ivan Ljubičić nije propustio priliku navratiti na turnir čiji je ambasador, kako bi i pobliže objasnio situaciju oko Raonićeva otkaza.

'Još u prvom kolu Australian Opena Miloš je ozlijedio zglob. Ostale mečeve je igrao pod tabletama i sa steznikom. Protiv Dimitrova je praktično igrao samo iz mjesta. I kanadski liječnici su ga na sve načine pokušali osposbiti za Davis Cup, ali nisu uspjeli. Jako mi je žao što je ovako ispalo, jer smo računali da su turniri u dvorani, gdje je po meni Miloš jedan od najboljih na svijetu, idealno razdoblje za skupljanje bodova. Potpuno razumijem razočaranje organizatora ovakvim scenarijem. Nijednom turniru na svijetu nije lako kad mu otkaže prvi nositelj. No, i bez Miloša je ovogodišnji PBZ Zagreb Indoors još uvijek odličan turnir,' rekao je Raonićev trener Ivan Ljubičić.

Direktor turnir Branimir Horvat iz ove je situacije želio ipak izvući nešto pozitivno.

'Miloš je još dovoljno mlad da ćemo, nadam se, imati priliku gledati ga u Zagrebu. Iz svih prethodnih intervjua, pa i iz ove izjave, moglo se vidjeti koliko je želio igrati na našem turniru. Bit će nam drago da ga sljedeće godine, ako bude zdravlja, vidimo na djelu,' zaključio je Branimir Horvat.

U subotu u 12 sati, u press centru će biti održan ždrijeb za glavni turnir u kojem je zajamčen nastup šestorici hrvatskih tenisača: Ivan Dodig i Marin Čilić će biti u statusu nositelja, dok su nepostavljeni Ivo Karlović, Borna Ćorić, Mate Delić i Ante Pavić. Otkazom Miloša Raonića u prvog nositelja turnira promoviran je 12. tenisač svijeta, Nijemac Tommy Haas.