Debitant Ivanković

Novi trener Hajduka o Perišiću i navijačima: Nisam ni u najluđim snovima ovo očekivao

12.04.2024 u 15:34

Bionic
Reading

Jure Ivanković, novi trener Hajduka, obratio se medijima uoči utakmice 30. kola SuperSport HNL-a protiv Osijeka koja je na rasporedu u nedjelju (16.30 sati, MAXSport 1)

Nakon nagle smjene Mislava Karoglana čelnici Hajduka brzo su donijeli odluku kako će do kraja sezone seniorsku momčad voditi 38-godišnji Jure Ivanković.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Tako je u svom prvom obraćanju medijima Ivanković rekao kako će na gol stati 19-godišnji Borna Buljan. Razlog su ozljede Lovre Kalinića i Ivana Lučića.

'Da, branit će od prve minute 19-godišnji Borna Buljan.'

>> Velika promjena u Hajduku, Lučić ide na operaciju, evo tko će na gol Bijelih

Na pitanje što je rekao igračima na prvom okupljanju, kazao je:

'Razgovarali smo iskreno, 5, 6 minuta, ništa posebno. Oni znaju svoje odgovornosti. Idemo dan po dan, truditi se maksimalno, nismo ulazili u analize. Nije lako, očit je psihološki pad, ali oni su profesionalci. Velika je čast biti ovdje, moj rad i zalaganje je prepoznato. Nisam ni u najluđim snovima ovo očekivao. Odlučio sam prihvatiti povjerenje i preuzeti odgovornost.'

Obzirom da u nedjelju Hajduk igra kod kuće, pred praznim Poljudom, protiv Osijeka logično je stiglo pitanje kakvu igru očekuje obzirom na crni niz od četiri poraza:

'Nije lako, igrači osjećaju pritisak. Oni su profesionalci i moraju pokazati da vrijede više od rezultata u posljednje vrijeme. Nama treba pobjeda da sačuvamo dostojanstvo i vratimo se pobjedama.'

Dotakao se i praznih tribina jer Hajduk mora odraditi kaznu:

'Možda je u ovom trenutku lakše na taj način razmišljati, ali nogomet se igra zbog publike, pa sam s te strane tužan što ih neće biti. Navijači su sezonu odradili šampionski, a mi ostali smo zakazali.'

VIDEO sažetak prošle utakmice u prilogu:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Na pitanje je li mogao predvidjeti da će tako brzo postati prvi trener Hajduka, klub u koji je stigao ljetos, iskreno je rekao:

'Uzbuđen sam, prije svega. Ovo je čast i odgovornost. Dva su način da postanete trener Hajduka. Jedan je da imate renome i da vas traže, a drugi je da netko prepozna vašu predanost i rad. Ja sam u drugoj skupini. Odlučio sam prihvatiti i preuzeti odgovornost, dati sve od sebe.'

Stiglo je i pitanje o Ivanu Perišiću te postoji li plan za njega:

'On je izuzetno motiviran na svakom treningu, zato i jest tu gdje jest. On će biti na raspolaganju do kraja sezone normalno. Očekujemo da će imati minutažu u svim utakmicama. Znate, s takvim igračima je najlakše. Čast je i zadovoljstvo, odgovornost, ali i užitak raditi s takvim igračima.

Za kraj je i ispričao što mu je na rastanku rekao Mislav Karoglan, trener koji ga je pozvao u seniore kao svog pomoćnika:

'Razgovarali smo, dao mi je podršku, rekao da budem svoj. Zahvalan sam njemu i svima u klubu što sam dobio priliku raditi u stožeru. Bili smo tužni i žalosni što nismo ostvarili rezultat koji smo željeli i sanjali', za kraj je rekao Ivanković koji u ovom trenutku uopće ne razmišlja hoće li možda ostati dulje na klupi prve momčadi.

' Pokušat ću odraditi svoj dio posla maksimalno od početka do kraja.'

  • +46
Rijeka - Hajduk, SuperSport HNL, 7.4.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL