UVJERLJIVO

Iznenađujući rezultati ankete; evo koga vidite na klupi Hajduka sljedeće sezone

11.04.2024 u 06:07

Bionic
Reading

Hajduk je u teškoj krizi. U svega nekoliko dana ispao je iz utrke za oba trofeja, smijenjeni su predsjednik Lukša Jakobušić i trener Mislav Karoglan, stigla je kazna za divljanje huligana...

Privremeno su najodgovornije uloge u klubu preuzeli v.d. predsjednice Marinka Akrap i trener Jure Ivanković, donedavni Karoglanov pomoćnik.

Sve je izvjesnije da će po završetku sezone mjesto sportskog direktora napustiti Mindaugas Nikoličius. Sve nam to govori da su pred Hajdukom velike promjene i izazovi.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Hajdukove navijače najviše zanima tko će biti novi trener. Objavama na društvenim mrežama zazvali su povratak Valdasa Dambrauskasa koji je Bile vodio od studenog 2021. do rujna 2022. godine. Momčad je u njegovom periodu odigrala 38 utakmica, upisavši 23 pobjede, sedam remija i osam poraza. Dambrauskas je trenutno trener ciparske Omonije s kojom ima čvrst ugovor.

No, u anketi tportala uvjerljivo najviše glasova dobio je slovenski stručnjak Matjaž Kek s oko 36 posto glasova. Dambrauskas je drugi (oko 14,5%), Mario Budimir treći (oko 13 %), Goran Tomić četvrti (oko 11%), a Igor Štimac peti (oko 9,5%).

Naravno, Hajdukova klupa uvijek je zanimljiva, a posebno bi mogla biti sljedeće sezone, jer ako je vjerovati svemu, novi bi trener na raspolaganju mogao imati ekipu sastavljenu od Hajdukovih vedeta poput Livaje, Perišića, Melnjaka, Šarlije, Uremovića, a vjerojatno će se poraditi i na forsiranju mladih talenata.

Kek je 63-godišnji slovenski stručnjak koji je pet godina proveo na klupi Rijeke (2013.-2018.) te u tom razdoblju osvojio četiri trofeja (2014. - Kup i Superkup, 2017.- naslov prvaka i Kup).