ODLUKA JE PALA

Velika promjena u Hajduku, Lučić ide na operaciju, evo tko će na gol Bijelih

12.04.2024 u 14:18

Bionic
Reading

Hajduk i Osijek odmjerit će snage u nedjelju u 16:30 sati na Poljudu u utakmici 30. kola SuperSport HNL-a (MAXSport 1, MAXtv).

Nakon što su Splićani ispali iz SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa i utrke za naslov prvaka te odlazaka Lukše Jakobušića s mjesta predsjednika, trenera Mislava Karoglana i njegovih pomoćnika te sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa momčad se vraća na teren.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Prva promjena u momčadi bit će ona na golu Hajduka. Kako se Lovre Kalinić ozlijedio na prvenstvenoj utakmici s Dinamom, a Ivan Lučić veliki dio te utakmice te onu sljedeću na Rujevici protiv Rijeke branio s potrganim meniskusom donesena je odluka da na gol stane 19-godišnji Borna Buljan, koji je tek izašao iz ozljede.

To je potvrdio i novi trener Jure Ivanković:

'Branit će od prve minute 19-godišnji Borna Buljan', kazao je između ostalog na svojoj prvoj presici.

Logičan je ovo potez koji omogućuje da Lučić ode na operaciju i čim prije započne s oporavkom, a mladi igrač bez pritiska polako uđe u vode profesionalnog nogometa jer Hajduk na ljestvici ne može ni dolje ni gore i ostat će treći

Riječ je o golmanu koji je izvrsno branio za juniore Hajduka, generaciju koja je stigla sve do finala juniorske Lige prvaka mladih. Njegova zamjena bit će još mlađi Raul Bezeljak, 17-godišnji aktualni golman juniorske momčadi.

Utakmica će se odigrati pred praznim tribinama zbog kazne koju je HNS izrekao Hajduku nakon nemilih scena po završetku kup utakmice s Dinamom.