zna se i novi predsjednik

Novi čovjek sjeo na čelo Barcelone; Katalonce preuzeo financijski stručnjak koji je svojedobno omogućio dovođenje Diega Maradone

28.10.2020 u 12:11

Bionic
Reading

Barcelonu će do novih izbora voditi Carles Tusquets, a novi predsjednik bi nakon izbora trebao biti Victor Font

Josep Maria Bartomeu i izvršni odbor Barcelone podnijeli su ostavke na svojim funkcijama u klubu. Barca se tako sprema na nove izbore, a prema statutu će se oni održati najmanje 40, a najviše 90 dana od odlaska prošle uprave. Ipak, Barca do tih izbora neće biti obezglavljena.

Katalonskog diva će do novih izbora voditi Carles Tusquets, javlja Sport. Riječ je o čovjeku koji je već s 27 godina bio blagajnik kluba, a postao je i najmlađi član upravnog odbora. Upravo je njegovo znanje i snalaženje s valutama Barci omogućilo da svojedobno dovede Diega Maradonu.

Tusquets ima više od 40 godina iskustva u sektoru financija, a osim Barcelonom se bavi i ulaganjima. Još 1983. je pokrenuo Fibanc grupu i postao jedan od pionira investicijskih fondova u Španjolskoj.

Zanimljivo, zadnja četiri od pet predsjednika kluba svoju dužnost nisu uspjeli obaviti do kraja mandata. To je uspjelo samo Joanu Laporti koji se oglasio i nakon odlaska Bartomeua.

'Bilo je i vrijeme, konačno se Barca može ponovno izgraditi', poručio je Laporta.

O odlasku aktualne klupske vlasti oglasio se i čovjek kojeg mnogi već vide kao novog predsjednika i najizgledniji kandidat za tu poziciju, Victor Font.

'Više od 19.000 sociosa je utabalo put i sada treba spasiti Barcu. Ovo vam govorim s više entuzijazma nego ikada. Imamo ideje, momčad i želju za ponovnom izgradnjom kluba. Recite ‘da’ budućnosti, živjela Barca!', euforičan je Font.