kriza Katalonaca

Barcelona ostaje bez predsjednika? Josep Maria Bartomeu podnosi ostavku; preko jedne stvari nikako ne može prijeći

26.10.2020 u 12:56

Bionic
Reading

Predsjednik Barcelone bi mogao uskoro podnijeti ostavku i to zbog neslaganja s referendumom koji traži upravo njegovu ostavku

Barcelona je već neko vrijeme u velikoj krizi, a sada bi mogli i ostati bez predsjednika. Josep Maria Bartomeu bi danas mogao podnijeti neopozivu ostavku na mjestu predsjednika katalonskog diva, a razlog su upravo navijači koji i traže njegovu ostavku.

Točnije, navijači, koji su ujedno i članovi kluba, planiraju 1. i 2. studenog održati referendum na kojem žele izglasati nepovjerenje predsjedniku Barcelone, a Bartomeu se tom referendumu žestoko protivi. Kao razlog navodi pandemiju koronavirusa, a spreman je i na ostavku ako se referendum ne odgodi.

'Ako katalonska vlada ostane pri odluci da se referendum održi, iako je veliki broj članova kluba stariji od 60 godine i živi daleko od stadiona, onda će se uprava na čelu s Bartomeuom povući', otkriva katalonski Sport pa dodaje:

'U klubu smatraju da se referendum treba održati, ali ne u periodu kad postoji rizik za zdravlje članova kluba. Posebno ne sada kada je od koronavirusa umrlo više od 800 članova Barcelone.'

Spomenutom listu se navodno javio i netko iz kluba i prenio kako su zaprepašteni time što se uopće razmišlja o referendumu.

'Zaprepašteni smo da se to dopušta u ovakvim trenucima. Nećemo sudjelovati u njihovim glupostima. Životi ljudi su važniji, a vremena za glasanje će uvijek biti', rekao je neimenovani izvor Sportu.

U Barci je danas na rasporedu sastanak u kojem će se raspravljati o budžetu, a katalonski list vjeruje kako će na njemu Bartomeu ponuditi ostavku i započeti s organizacijom novih izbora koji će se održati u roku od tri mjeseca.