dobivao je i prijetnje

Josep Maria Bartomeu dao ostavku na mjestu predsjednika Barcelone pa otkrio prave razloge odlaska i krizu koja slijedi u klubu

28.10.2020 u 06:40

Bionic
Reading

Josep Maria Bartomeu se obratio medijima nakon što je podnio ostavku na mjestu predsjednika Barcelone

Josep Maria Bartomeu i njegova uprava dali su ostavke na svoja mjesta u Barceloni. Nakon sastanka na kojem su odlučili otići iz kluba, Bartomeu je pojasnio svoju odluku. Ona, kaže, nije bila nepromišljena već je pomno isplanirana.

'Ovo je promišljena i opuštena odluka i s njom se slažu i članovi Izvršnog odbora', rekao je sada već bivši predsjednik Barce na konferenciji za novinare pa otkrio jedan od razloga za odlazak:

'Nisu nas poštivali, vrijeđali su nas, zlostavljali i prijetili meni i mojoj obitelji', otkrio je Bartomeu.

Donedavni šef Barce je rekao kako je velik potez bio zadržavanje Lionela Messija.

'Znali smo da moramo donijeti neugodne i nepopularne odluke. Tko bi drugi mogao zadržati Messija ili dovesti novog trenera? Meni je bila čast služiti klubu. Odlazimo prije nego smo završili ekonomske računice i nadamo se da to može biti zaključeno. Ako se to ne zaključi, klub će biti u ozbiljnim problemima', rekao je Bartomeu koji je tako najavio i potencijalnu krizu u katalonskom divu.

Za kraj se osvrnuo i na odluku katalonske vlade da se referendum na kojem se trebalo izglasati nepovjerenje upravo njemu i njegovoj upravi održi 1. i drugog studenog. Bartomeu i njegovi suradnici htjeli su referendum održati 15. i 16. studenoga na 21 lokaciji zbog situacije s koronavirusom, a navijači su htjeli 1. i 2. studeni i to na stadionu. Zahtjev donedavne uprave je odbijen i odlučeno je da se referendum održi početkom mjeseca.

'Katalonska vlada je tražila da referendum bude decentraliziran, ali nije kazala ništa više. Oni ne odgovaraju na naš zahtjev o prebacivanju referenduma za 15 dana kako bismo pripremili 21 lokaciju, niti odgovaraju na druge zahtjeve', rekao je Bartomeu navodeći još jedan razlog za ostavku.