Španjolska La liga

Veliki potres u Barceloni; katalonski div ostao bez predsjednika i uprave koji su podnijeli ostavke zbog jedne odluke koju je donijela vlada

27.10.2020 u 20:48

Bionic
Reading

Španjolski div Barcelona ostala je bez uprave i predsjednika Josepa Marije Bartomeua, a novi će predsjednik biti odabran najkasnije za tri mjeseca

Barcelona je ostala bez predsjednika i uprave. Josep Maria Bartomeu i svi članovi izvršnog odbora Barcelone podnijeli su ostavke na svoje pozicije u klubu nakon sastanka održanog u prostorijama kluba.

U klub je jutros stiglo pismo katalonske vlade u kojem se dopušta održavanje referenduma o povjerenu predsjedniku Bartomeu i njegovim suradnicima. Navijači su predložili da referendum bude 1. i 2. studenog na stadionu Camp Nou, a katalonska vlada je taj prijedlog podržala.

Predsjednik Bartomeu i njegova uprava su htjeli da spomenuti referendum održi 15. i 16. studenog na 21 lokaciji kako bi se poštovale epidemiološke mjere i najavili su ostavke ako se ipak sve održi početkom studenog na stadionu.

'Ako katalonska vlada ostane pri odluci da se referendum održi, iako je veliki broj članova kluba stariji od 60 godine i živi daleko od stadiona, onda će se uprava na čelu s Bartomeuom povući', pisao je nedavno katalonski Sport pa dodao:

'U klubu smatraju da se referendum treba održati, ali ne u periodu kad postoji rizik za zdravlje članova kluba. Posebno ne sada kada je od koronavirusa umrlo više od 800 članova Barcelone.'

To se i dogodilo i Barcelona je ostala bez uprave.

'Zaprepašteni smo da se to dopušta u ovakvim trenucima. Nećemo sudjelovati u njihovim glupostima. Životi ljudi su važniji, a vremena za glasanje će uvijek biti', rekao je neimenovani izvor za katalonski Sport.

Klupska komisija sada mora raspisati nove izbore za predsjednika kluba, a oni će se održati najmanje 40 dana i najviše tri mjeseca nakon ostavke dosadašnje uprave.