Australian Open

Novak Đoković u polufinalu ide na Rogera Federera; pobjedu je posvetio Kobeu Bryantu

28.01.2020 u 14:29

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković plasirao se u polufinale Australian Open u Melbourneu svladavši s 6-4, 6-3, 7-6 (1) Miloša Raonića iz Kanade. No, za Đokovića je to bio posebno emotivan meč...

Drugi igrač svijeta se lakše od očekivanoga plasirao u polufinale turnira, a u dvoboju vhunskog servera Raonića i Đokovića, koji ima reputaciju tenisača koji najbolje vraća servise, presudila je ipak snaga sprskog igrača. Đoković je Australian open osvajao čak sedam puta, a brani i naslov pobjednika.

On će u polufinalu igrati protiv trećeg tenisača svijeta Rogera Federera u još jednom teniskom klasiku. U četvrtak će igrati po jubilarni 50.put, a Đoković vodi s 26-23 u pobjedama.

Đoković je odao počast Kobeu Bryantu, na trenerci je imao ispisane njegove inicijale, brojeve osam i 24 koje je tragično preminula NBA zvijezda nosila tijekom karijere. Tako je ovu važnu pobjedu Đoković posvetio Kobeu Bryantu kojeg je jako cijenio i kojem je bio omiljeni tenisač. Često su se družili i čuli teleffonski...

'Moje srce stvarno tuguje zbog današnjih vijesti. Kobe Bryant mi je bio veliki mentor i prijatelj. Ti i tvoja kćerka vječno ćete živjeti u našim srcima. Nema tih riječi koje bi mogle izraziti najdublja suosjećanja s Bryantima i svim ostalim obiteljima koje je pogodila ova tragedija. Počivaj u miru, moj prijatelju', napisao je Đoković na društvenim mrežama uz objavljivanje zajedničke fotografije.