Nikad kao Nadal ili Federer

Novak Đoković opet na udaru žestokih kritika; Španjolci mu pobrojali sve grijehe i nazvali ga nezahvalnikom broj jedan

04.03.2021 u 14:57

Bionic
Reading

Španjolski ABC žestoko se obrušio na prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića

Novak Đoković se još jednom našao na udaru žestokih kritika. Ovoga puta napadač je španjolski ABC koji je Đokovića odlučio napasti u tekstu koji ga već u naslovu naziva 'nezahvalnikom broj jedan'.

Španjolci pišu kako Đoković, iako ima 18 Grand Slam titula, nikada neće biti popularan kao Rafael Nadal ili Roger Federer. Srpskom tenisaču ponajviše zamjeraju 'sumnjive ozljede', gađanje sutkinje lopticom, ali i organizaciju Adria Toura koji je završio neslavno.

'Nema nikakve sumnje da je turnir organizirao u najboljoj namjeri kako bi pomogao onima kojima je za vrijeme pandemije bilo najteže. No, s punim tribinama, gledateljima bez maski i bez držanja distance, nekoliko igrača, uključujući i njega i suprugu, se zarazilo koronavirusom. Nimalo slučajno nije pogodio linijsku sutkinju zbog čega je na kraju i izbačen s US Opena', piše ABC pa nastavlja:

'Na terenu se stječe poštovanje. Federer je taj koji i bez igraja pobjeđuje u fair-playu i osvaja te nagrade iz godine u godinu. Ima čak 18 priznanja za omiljenog tenisača među navijačima, dok Nadal dobiva priznanja suigrača i ima četiri nagrade za fair-play i sportski duh. To su emocionalni izazovi koji su za sada nadostupni svjetskom broju jedan. Kritiziranje njegovih imitacija, sumnjive ozljede i gađanje sudaca mu ne podižu popularnost. Nadal i Federer su ti koji međusobno dijele nagrade za fair-play i omiljeni su među navijačima', zaključuje ABC.