NE MOŽE MU NITKO NIŠTA

Novak Đoković izgleda nezaustavljivo! Na uvjerljiv način ušao je u svoje 10. polufinale Wimbledona te juri prema tituli 'najvećeg svih vremena'

07.07.2021 u 17:11

Bionic
Reading

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale Wimbledona nakon što je sa 6:3, 6:4, 6:4 svladao mađarskog predstavnika Martona Fucsovicsa

Srpski tenisač nastavio je s uvjerljivim izvedbama te je ostao u igri za nevjerojatan pothvat, da iste kalendarske godine osvoji sva četiri Grand Slama i olimpijsko zlato.

Mađaru nitko nije davao šanse, ipak mu je to bilo prvo četvrtfinale na nekom od četiri najveća turnira, a Đokoviću jubilarno 50. Srbinu je to i treća pobjeda protiv Fucsovicsa u isto toliko mečeva, prethodne dvije došle su u Dohi i New Yorku.

Prvom nositelju ovo je 10. polufinale Wimbledona, 41. polufinale na nekom Grand Slamu te 100-ta pobjeda na travi...

Mađar nije pao bez borbe, tako se u prvom setu vratio od zaostatka 0:5 do 3:5 i pritom spasio pet set-lopti, dok je u trećem setu imao pet prilika za oduzimanje servisa Đokoviću, ali ih je prvi tenisač svijeta sve uspio spasiti.

Đoković će za svoje sedmo wimbledonsko finale, a 30. na Grand Slam turnirima, igrati protiv pobjednika dvoboja između Rusa Karena Hačanova i Kanađanina Denisa Shapovalova.

  • +3
Novak Đoković i Marton Fucsovics, četvrtfinale Wimbledona Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL