senzacija u monacu

Novak Đoković doživio je šokantan poraz; izgubio je od tenisača koji je zbog konzumacije kokaina bio suspendiran pune dvije godine

15.04.2021 u 16:47

Bionic
Reading

Prvi poraz u 2021. godini doživio je Novak Đoković i to u 3. kolu ATP turnira u Monte Carlu. Problem je u tome što je Srbina senzacionalno izbacio kontroverzni engleski tenisač Daniel Evans (30), u ovom trenutku 33. igrač na ATP listi s izuzetno zanimljivim životopisom

Daniel Evans pobijedio je Novaka Đokovića 6:4, 7:5 nakon dva sata borbe u meču 3. kola ATP turnira u Monte Carlu. Srbinu je ovo bio prvi turnir nakon mjesec i pol pauze koju je uzeo nakon što je slavio na Australian Openu te prvi poraz u 2021. godini.

No, više od samog poraza Novaka Đokovića privlači pobjednik Daniel Evans. Malo je reći da je engleski tenisač kontroverzan, ali njegov životni i igrački put sve je samo ne dosadan.

Teniski savez Velike Britanije Evansu je u mlađim danima čak dva puta ukidao stipendije zbog raskalašenog života, više od tenisa zanimali su ga noćni provodi i alkohol, a 'matura' njegovog života dogodila se prije četiri godine kad je suspendiran na pune dvije godine zbog pozitivnog testa na kokain!

'Dogodilo se. Nije važno gdje i kako. Bilo, prošlo. No, to je šokantna droga. Nije samo loša za sportaše, već i za obične ljude. Uništava život!', rekao je svojevremeno Evans i priznao:

'Da, uzeo sam kokain. Bio sam svjestan što činim, znao sam da ne smijem to napraviti.'

Uz sve to, Evans uopće nije tenisač za zemljane podloge. Dapače, kad god može, izbjegava turnire na 'šljaci', a prije dolaska na ovaj turnir u Monte Carlu čak dvije godine nikoga nije pobijedio na zemlji! 

No, sada mu je 'naletio' nitko drugi do Novak Đoković koji je u ovom meču imao nevjerojatnih 45 neprisiljenih pogrešaka.

Srbin nakon poraza nije bio raspoložen. Razumljivo...

'Najpijre moram reći da je on zaslužio pobjedu. Igrao je kvalitetnije, a bio je i bolji u odlučujućim trenucima meča', rekao je Novak Đoković nakon poraza i nastavio:

'Iskreno, ovo je bio jedan od mojih najgorih mečeva, bar koliko se mogu sjetiti... U posljednjih nekoliko godina sigurno... Osjećao sam se odvratno na terenu, ništa nije funkcioniralo! To vam je jedan od 'onih dana', kad ne ide, ne ide... Ovo je bilo moje očajno izdanje. Ne mogu niti jednu jedinu pozitivnu stvar izvući iz ovog meča. Stvarno mi je ostao gorak osjećaj kad sam na ovakav način napustio teren', zaključio je razočarani Novak Đoković.