neuništivi baka slišković

Legenda Hajduka ima novi trenerski posao; mora spasiti posrnulog velikana iz Sarajeva

15.04.2021 u 07:46

Bionic
Reading

Blaž Slišković (61) novi je trener sarajevskog Željezničara! Legendarni Baka će na klupi 'Želje' naslijedit Amara Osima koji je dobio otkaz zbog očajno loših rezultata

Sarajevski FK Željezničar na svojim je službenim stranicama potvrdio da će na njihovu klupu sjesti Blaž Baka Slišković (61)! Klub je zbog loših rezultata raskinuo ugovor s Amarom Osimom, najtrofejnijim trenerom u povijesti 'Želje', sinom legendarnog Ivice Osima, a Slišković bi do kraja sezone na Grbavici trebao pokušati spasiti što se spasiti može.

Legendarni je Baka do prije mjesec dana vodo momčad Kitcheea, prvoligaša iz Hong Konga, a sada će se pozabaviti spašavanjem posrnulog velikana.

Željezničar na titulu prvaka čeka od 2013. godine, a Sliškoviću će 'Željo' biti treći klub iz BiH Premijer lige. Ranije je vodio Široki Brijeg i Zrinjski s kojim je dva puta osvajao naslov prvaka.

'Drago mi je da su se ljudi odlučili za mene, ali ja ne mogu još reći da je to službeno. Ja još uvijek nisam dogovorio osobne uvjete. Istina, rekao sam ljudima u klubu da ćemo se mi lako dogovoriti, ali potrebno je da ispune i uvjete u kojima bih radio, prvenstveno mislim na isplatu dugovanja prema nogometašima', kazao je Slišković.

Blaž Slišković je u trenerskoj karijeri vodio Hrvatski dragovoljac, igračka je i trenerska legenda Hajduka, bio je izbornik BiH, ali preuzimanje Željezničara sigurno mu je jedan od većih izazova. Posrnuli velikan sve je dalje od mjesta koja sljedeće sezone vode u Europu, momčad u 2021. godini ne zna za prvenstvenu pobjedu. Posljednju su ostvarili još početkom prosinca prošle godine, a od tada imaju osam utakmica bez pobjede (pet poraza, tri remija). Treće mjesto na ljestvici, posljednje koje vodi u Europu, sada im je čak šest bodova daleko...