sad su dobili svoje

Drastična kazna Uefe za Crvenu zvezdu zbog uvreda upućenih Zlatanu Ibrahimoviću i Anti Rebiću; ovo će ih naučiti pameti...

14.04.2021 u 16:43

Bionic
Reading

Nogometaši Milana su u šesnaestini finala Europske lige još krajem veljače izbacili Crvenu zvezdu, ali gostovanje u Beogradu ne pamte po dobru. Naime, na tribinama stadiona Rajko Mitić, popularne Marakane, našli su se i neki navijači koji su za vrijeme utakmice gnjusnim uvredama 'častili' Zlatana Ibrahimovića i našeg Antu Rebića

Milan je, ako i službeni delegat na toj utakmici, nakon susreta prijavio sve što se događalo na tribinama, a pomogli su i sami 'navijači' Crvene zvezde koji su na društvenim mrežama podijelili snimke na kojima se jasno vidi i glasno čuju sve uvrede kojima su obasipali Zlatana Ibrahimovića i Antu Rebića.

Nije to bio jedini incident, Uefini delegati uočili i disciplinskoj komisiji prijavili još neke nedostatke u organizaciji tog susreta.

A sada je Crvena zvezda saznala i kaznu za navedene nemile događaje. UEFA je tako 'odrezala' kaznu od dvije domaće utakmice bez gledatelja na tribinama, a temelj za tu kaznu je rasističko ponašanje njenih navijača tj. uvrede na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

Uz to će, za 'kaznu', nogometaši Crvene zvezde na prvoj sljedećoj utakmici pod okriljem Uefe morati igrati s natpisom '#NoToRacism' (Ne rasizmu) na dresovima.

Na žalost 'crveno-belih', ovo je onaj blaži dio kazne. Jer UEFA jednostavno ne oprašta, pa klub zbog 'provokativnih poruka uvredljivog sadržaja“ mora platiti i novčanu kaznu od 25.000 eura, a još 5000 će uplatiti na Uefin račun zbog kršenja protokola o sigurnosti za vrijeme pandemije koronavirusa.

Uz sve to je Crvena zvezda dobila i uvjetnu kaznu koja vrijedi do 13. travnja 2022. godine. Ako do tada budu 'dobri', izbjeći će dodatne drastične kazne...