NIJE U ŠOLDIMA SVE

Nova senzacija u Ligi prvaka: Kako je saudijski novac postao bačeni novac

24.04.2024 u 11:52

Bionic
Reading

Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nastavlja s iznenađenjima u Azijskoj Ligi prvaka

Nakon što su u četvrtfinalu eliminirali favorizirani Al Nassr, saudijski klub koji okuplja zvučna imena poput Vatrenog Marcela Brozovića, Cristiana Ronalda, Sadia Manea, Aymerica Laportea, Davida Ospine i Alex Tellesa, Al Ain je nastavio svoj uspon i u polufinalu izbacio i uvjerljivog lidera saudijske lige Al Hilal.

Ovaj niz senzacija pokazuje snagu i kvalitetu Al Aina, koji se profilirao u ozbiljnog kandidata za naslov prvaka.

Činjenica je da je Al Hilal ostao bez teško ozlijeđenog Neymara, ali momčad je i bez njega ekstra moćna. Predvode ju imena poput Sergeja Milinković-Savića, Aleksandra Mitrovića, Kalidoua Koulibalya, Rubena Nevesa, Yassinea Bounoua, a trener im je Jorge Jesus.

S druge strane jedino zvučno ime Al Aina je trener Hernan Crespo, no on je poznatiji kao vrsni argentinski golgeter iz prošlih desetljeća nego kao trener.

Ipak, to nije spriječilo Al Ain da iznenadi i elimira još jedne saudijske superbogataše prepune zvijezdama u polufinalu azijske Lige prvaka. Ukupni rezultat bio je 5:4 u korist Al Aina. Al Hilal je na svom terenu pobijedio 2:1, ali to nij bilo dovoljno za da se plasira u finale jer je klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u prvom susretu slavio 4:2.