UOČI UTAKMICE

Nova drastična odluka HNS-a usmjerena protiv hrvatskih navijača

03.09.2015 u 11:09

Bionic
Reading

U Hrvatskom nogometnom savezu odlučili su se na novu drastičnu mjeru usmjerenu protiv navijača koji žele uživo bodriti Kovačeve izabranike na kvalifikacijskoj utakmici u Bakuu (18 sati)

Prije gotovo dva tjedna HNS je donio odluku koja nije dobro sjela pravim navijačima hrvatske reprezentacije. U priopćenju je pisalo da se obavještava javnost kako na preostale tri gostujuće utakmice europskih kvalifikacija neće biti organizirana gostujuća navijačka tribina odnosno neće biti moguća kupnja ulaznica za hrvatske navijače. Sve zbog straha od mogućeg ponavljanja nereda, pa čak i drastičnih kazni Savezu odnosno reprezentaciji.

Ipak, ta zabrana nije spriječila mnoge da nabave ulaznicu za predstojeće susrete u Azerbajdžanu i Norveškoj. Povodom toga oglasila se i navijačka skupina Uvijek vjerni koja je izvijestila kako su navijači u svojem aranžmanu stigli u Azerbajdžan i da će, usprkos zabrani, bodriti našu nacionalnu vrstu. Usput su apelirali da sve pođe bez incidenata.

No dan prije susreta održan je sastanak nogometnih saveza Hrvatske i Azerbajdžana na kojem se dogodio novi udarac na istinske hrvatske nogometne zaljubljenike – navijačima s hrvatskim obilježjima neće biti dopušten ulazak u Bakcell Arenu.

Znači, naši navijači morat će sakriti svoje dresove, zastave i šalove ukoliko će htjeti uživo prisustvovati utakmici. Crveno-bijeli kvadratići nisu poželjni...