WTA I ATP LJESTVICE

Nogometni pad popratio i pad najboljih tenisača

16.10.2023 u 11:15

Bionic
Reading

Objavljene su najnovije ranking ljestice tenisačica i tenisača

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić pala je tri mjesta na najnovijoj WTA ljestvici objavljenoj u ponedjeljak, dok je Petra Martić napredovala četiri mjesta. Isrovreeno je najbolji tenisač Borna Ćorić pao je pet mjesta na najnovijoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak i sada je 33. tenisač svijeta.

Vekić tako ovaj tjedan zauzima 24. poziciju, a Martić se popela sa 45. na 41. Petra Marčinko je ostala na 140. mjestu, a Ana Konjuh i Jana Fett su nazadovale ovaj tjedan. Konjuh se spustila sa 176. na 179. poziciju, a Fett sa 196. na 198.

Među prvih deset nema promjena, Prvo mjesto drži Bjeloruskinja Aryna SAabalenka, druga je Poljakinja Iga Swiatek, a treća Amerikanka Coco Gauff.

Kod tenisača osim Ćorića pad ja doživio i Borna Gojo koji se spustio sa 74. na 76. poziciju. Dino Prižmić je napredovao tri mjesta i sada je 165. tenisač svijeta, a Duje Ajduković je pao sa 178. na 180. poziciju. Nino Serdarušić je ostao na prošlotjednoj 293. poziciji.

Na prva četiri mjesta na ljestvici nije došlo do promjena. Prvi je srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Španjolac Carlos Alcaraz, a treći Rus Danil Medvedjev.