HUMANITARCI

Nogometaši HAŠK-a darovima i druženjem iznenadili stare i nemoćne

02.10.2016 u 15:39

Bionic
Reading

Nogometaši najstarijeg hrvatskog nogometnog kluba iznenadili su korisnike Doma za starije osobe Peščenica s kojima su igrali šah, Čovječe ne ljuti se...

Povodom Međunarodnog dana starijih i nemoćnih osoba, nogometaši NK HAŠK-a posjetili su Dom za starije osobe Peščenica. Delegaciju desetak nogometaša predvodio je predsjednik kluba Vinko Barišić koji je donio 334 paketa, taman koliko navedeni Dom ima korisnika.

'Nevjerojatno su se brojke poklopile, jer u našem klubu je točno 334 djece koji treniraju nogomet. Presretni smo što smo ovdje s vama i vjerujem da je ovo tek početak jednog dugog prijateljstva', rekao je predsjednik najstarijeg hrvatskog nogometnog kluba osnovanog 1906. godine, koji je potom podijelio pakete i na četvrtom katu ustanove, gdje su smještene nepokretne osobe.

Ravnateljica Marija Orlić zahvalila se gostima na darovima.
'Sretni smo kad možemo vidjeti ovakve prizore u našoj ustanovi, susrete generacija. Takve interakcije neophodne su za zdravo društvo, uvažavanje jednih i drugih na obostrano zadovoljstvo', rekla je gospođa Orlić.

Nakon prigodnih govora nogometaši HAŠK-a su zaigrali društvene igre sa svojim domaćinima, a na 'meniju' su bili belot, Čovječe ne ljuti se i šah.