NAMJERNO ILI SLUČAJNO?

Njemačka pod istragom Fife i sigurno će biti kažnjena; evo što se dogodilo uoči utakmice sa Španjolskom

Bionic
Reading

Njemačka nogometna reprezentacija našla se pod istragom Fife zbog kršenja pravila na Svjetskom prvenstvu u Katru i najvjerojatnije će biti kažnjena zbog propusta

Njemačka je pod istragom Fife zbog kršenja pravila uoči utakmice protiv Španjolske koja je na kraju okončana remijem (1:1). I dok su na travnjaku Nijemci ostali 'živi' i u igri za osminu finala (treba im pobjeda u četvrtak protiv Kostarike) izvan terena bi mogli biti u problemu jer se nisu pridržavali Fifinih propisa.

Prema njemačkom izdanju MDR Aktuell, izbornik Hansi Flick je prekršio pravila tako što je prisustvovao tiskovnoj konferenciji prije utakmice bez ijednog njemačkog reprezentativca.

Naime, sve reprezentacije moraju poslati svog izbornika i jednog igrača pred medije prije svake utakmice Svjetskog prvenstva. Nijemci to nisu napravili i sada ih očekuje istraga i kazna, gotovo sigurno novčana.

Njemačka nije u ljubavi s Fifom i zbog toga što im nje dozvoljeno da na utakmicama njihov kapetan nosi kapetansku traku duginih boja kao potporu LGTB zajednici.

  • +12
SP Katar: Španjolska - Njemačka Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal