tko nakon Löwa?

Njemačka nakon Eura mijenja izbornika, a mnogi su na tom mjestu vidjeli Jürgena Kloppa; njegov odgovor posve je jasan i rastužit će mnoge

09.03.2021 u 16:09

Bionic
Reading

Njemački izbornik Joachim Löw odstupit će s te dužnosti nakon europskog nogometnog prvenstva koje se održava ovo ljeto, objavio je u utorak Njemački nogometni savez (DFB)

Njemački stručnjak na klupi 'Elfa' je nevjerojatnih 17 godina (15 kao glavni izbornik), a njegova vladavina završit će kad sa svojom nacionalnom vrstom odradi još jedno veliko natjecanje – Euro.

>> Službeno! Njemačka nakon Eura ostaje bez uspješnog izbornika, a za njegovog nasljednika spominje se nekoliko imena; dva su favorita

'Joachim Löw završit će svoj posao izbornika nakon Europskog prvenstva u ljeto 2021. Izbornik reprezentacije zatražio je raskid ugovora, koji je trajao do Svjetskog prvenstva 2022. godine, odmah po završetku Eura. Njemački nogometni savez (DFB) je na to pristao', stoji u izjavi na službenoj stranici Saveza.

'Odlučio sam se na ovaj korak svjesno, pun ponosa i neizmjerno zahvalan te uz neprekinutu motivaciju za Euro', kazao je 61-godišnji Löw.

A tko su kandidati za nasljednika Löwa? Kao najveći favoriti navode se njemački izbornik U-21 reprezentacije Stefan Kuntz i trener Liverpoola Jürgen Klopp, zatim se spominju Jürgen Klinsmann, Julian Nagelsmann te čak i Arsene Wenger.

S obzirom na nešto lošije rezultate Liverpoola u posljednje vrijeme, pa i objavu brojnih engleskih medija ovog ponedjeljka, prema kojima je Klopp među vodećim kandidatima od trenera engleskih klubova da dobije otkaz, činilo se da bi njemu ova pozcija mogla biti zanimljiva.

Ali očito su se svi prevarili, jer njegov stav je jasan.

'Nisam dostupan za preuzimanje njemačke reprezentacije ovog ljeta, ali ni onih nakon toga. Imam još tri godine ugovor s Liverpoolom. Jednostavno je, potpisao sam ugovor i pokušavam se toga držati. Löw je godinama radio sjajan posao i bio jedan od najuspješnijih izbornika. Razumijem da želi još vrhunski odraditi ovaj Euro, a zatim će njegovu poziciju preuzeti netko drugi. Njemačka ima velik broj dobrih trenera', poručio je Klopp.