AGONIJI NEMA KRAJA

U ovom trenutku Liverpool je uvjerljivo najgori branitelj naslova u Premiershipu ikada; može li prvak do kraja sezone izbjeći katastrofalni rekord?

09.03.2021 u 10:00

Bionic
Reading

Noćna mora Liverpoola nikako da završi. Aktualni engleski prvak je u ovom trenutku najgori branitelj naslova u Premiershipu, a još ima deset utakmica da izbjegne novi neslavni rekord

'Redsi' su u 'banani'. Kloppova družina prošle je sezone protutnjala Premiershipom i s osvojenih 99 bodova na uvjerljiv način osvojila naslov prvaka poslije 30 godina, a sada je klub u neshvatljivom padu. Liverpool je uz Manchester City bio veliki favorit za osvajanje titule u ovom prvenstvu, a umjesto toga lako je moguće da ne završi među četiri u prvenstvu, a time ostane i bez Lige prvaka.

Klub s Anfielda ubijale su ozljede zadnje linije, ali ni to ne može biti alibi za ovo što se događa. Nikada u povijesti, kada je imao puno slabije i jeftinije momčadi, Liverpool nije nanizao šest poraza na kultnom stadionu koji je prošle sezone bio neosvojiva utvrda (17 pobjeda i 1 remi).

A sada? Katastrofa! Prvak je tek osmi sa 43 boda... U povijesti Premiershipa aktualni šampion nije tako loše stajao u prvenstvu u kojem je branio titulu, Liverpool je osvojio 36 bodova manje u odnosu na prošlu sezonu nakon 28 odigranih utakmica.

  • +5
Liverpool - Chelsea, Premiership, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Phil Noble / POOL

Niti jedan prvak nije bio tako loš, iza njega je Leicester City koji je 2015. bio najbolji da bi godinu kasnije imao manjak od 27 bodova poslije 28 utakmica. Na toj ružnoj listi treći je Chelsea koji je 2017. imao 25 bodova manje nego kada se okitio naslovom 2016.

I jedna donekle dobra vijest, prvenstvo još nije gotovo! Chelsea i Leicester City su zajednički negativni rekorderi, jer su spomenutih sezona osvojili čak 37 bodova manje u odnosu na svoja prethodna prvenstva kada su bili prvaci, a kako bi Liverpool izbjegao 38 bodova manjka, što bi bio novi rekord, mora u zadnjih deset utakmica uzeti 19 bodova...