kraj svim nagađanjima

Ništa od povratka Neymara u Barcelonu; trener Valverde potvrdio je: Ivan Rakitić ostaje

31.08.2019 u 14:27

Bionic
Reading

Trener španjolskog nogometnog prvaka Barcelone Ernesto Valverde izjavio je kako će hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić ostati u klubu iako ga je u prva dva kola nove sezone izostavio iz udarne postave...

'Ivan Rakitić je veliki igrač i ništa me ne navodi na pomisao da neće ostati ovdje. Sezona je jako duga te će biti mjesta za sve igrače', izjavio je Ernesto Valverde na konferenciji za medije u Barceloni.

Katalonski klub u subotu igra protiv Osasune u trećem prvenstvenom kolu. Valverde je Rakitića protiv Athletic Bilbaa uveo na početku drugog poluvremena, a protiv Betisa ga je ostavio na klupi.

Prvi put od ljeta 2017. godine, kada je Valverde došao u Barcelonu, Rakitić nije bio igrač udarne postave u španjolskom prvenstvu. Posljednjih dana su stoga mediji nagađali o njegovom mogućem odlasku iz kluba premda ima ugovor do ljeta 2021. godine. Ljetni prijelazni rok završava 2. rujna, a Rakitić je bio u nekim kombinacijama oko odlaska u PSG kao dio 'paketa' za Neymara.

No, čini se kako je u petak definitivno propao i posljednji pokušaj dogovora između Barce i PSG-a. Navodno je i sam predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu priznao da više nema ni vremena ni prostora za konačni dogovor između klubova. Tako sada i Rakitić može biti miran. Barem do zimskog prijelaznog roka...