FAZE ODRASTANJA

Ništa od EURA: Kolaps hrvatskih nogometnih kadeta

18.03.2016 u 20:02

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina starosti porazom 1-2 (0-0) od Švedske u 2. kolu skupine 5 Elitne runde kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo u Rovinju izgubila je sve izglede za odlazak na završnicu EP-a koja će se održati u Azerbajdžanu

Nakon 0-2 poraza od Walesa u srijedu, naše mlade nade pretrpjele su još jedan težak udarac izgubivši od Švedske. Golove za goste postigli su Isak (65) i Bergqvist (71), da bi poraz Hrvatske ublažio Javorčić (80+2). Hrvatska je imala niz prilika prije prvog gola, no nisu pogodili niti s bijele točke i bodovi su otišli u nepovrat.

U drugom susretu 2. kola Portugal je u Puli svladao Wales sa 1-0, te se uoči posljednjeg kola, koje je na programu u ponedjeljak, nalazi na vrhu ljestvice s maksimalnih šest bodova. Slijede Wales i Švedska sa po tri boda, dok je Hrvatska na dnu, gdje će i ostati bez obzira na treći dvoboj, bez bodova.


'Švedska je bila rezultatski bolja, ali moram čestitati svojim igračima na odličnoj utakmici, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo tri ili četiri stopostotne šanse, kazneni udarac, no opet se pokazalo da je teško pobijediti protivnika uz toliko propuštenih prigoda. Da smo zabili, sve bi otišlo u drugom smjeru. Oni su svoju jedinu priliku iskoristili, što je značilo da se mi moramo više otvoriti i preuzeti više rizika, nakon čega su zabili i drugi. Uspjeli smo se vratiti, ali prekasno,' kaže za službenu stranicu saveza izbornik Dario Bašić.

U ponedjeljak će igrati Hrvatska - Portugal u Puli, te Wales i Švedska u Rovinju. Plasman na EP izborit će pobjednici svih osam kvalifikacijskih skupina, te sedam od osam najboljih drugoplasiranih.